En Sıcak Konular

PKK'ya iki ilde büyük darbe vuruldu

4 Mayıs 2011 15:18 tsi
İki ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, terör örgütü PKK'ya mensup olduğu bildirilen 7 kişi gözaltına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatinde Ankara'nın çeşitli semtlerinde 8 eve baskın düzenledi. Baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda ise terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı çok sayıda CD ile doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Nevruz kutlamaları ile 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yapılan mitinglerde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları belirtildi. Yetkililer, operasyon kapsamında iki kişinin daha arandığını bildirdi.

DÖRTYOL'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON -OPERASYONDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Dörtyol ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa Ocaklı ve Yeşil Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri operasyonda, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK üyesi oldukları öne sürülen C.B. (19), D.B. (22), M.T.(25), E.S.(23), E.T.(21), F.V (24), A.Y (19), H.H.(20), Erdal Vural (28), Mustafa Avcı (19) ve Sinan Korkmaz (20) gözaltına alındı.

Operasyon sırasında ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda CD, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, bir miktar esrar maddesi ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Bu arada, emniyetteki sorgularının ardından Dörtyol Adliyesine sevk edilen zanlılardan Erdal Vural, Sinan Korkmaz ve Mustafa Avcı'nın tutuklandığı belirtildi. Diğer 8 zanlının ise sorgulanmak üzere Hatay Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi.

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,772 µs