En Sıcak Konular

'1 milyon HAS partiliyi ağaca zincirleriz'

4 Mayıs 2011 15:15 tsi
'1 milyon HAS partiliyi ağaca zincirleriz' "Başbakan Erdoğan İstanbul'da bir üniversite için orman alanına inşaat ruhsatı vermediği için hapse girdi. 3 -5 ağacı kestirmeyen Başbakan, en az 1 milyon ağacın kesilmesini sağlayacak. Buradaki çelişkiyi ortaya koymak açısından kolaysa gelip kessinler.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Usame Bin Ladin'in cesedinin İslam şartlarına göre defnedilmemesini eleştirdi. Kurtulmuş, "Ladin'in cesedini hayvan leşi gibi bir kenara atmak, uluslar arası hukuku çiğnemektir. Usame Bin Ladin'i Usame Bin Ladin yapan batı dünyasıdır, ABD'dir. Rus işgaline karşı kullanılan bir şebekedir.'' dedi.

TV8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent'ten programına HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Usame Bin Ladin'in öldürülmesi ile ilgili şunları söyledi: ''Silahları, kaynakları batı yanlısı ülkeler tarafından verilmiştir. İstihbarat örgütleri Ladin'e destek olmuştur. Sovyetler yıkıldıktan sonra yeni bir düşmana ihtiyaç vardır. Maalesef batıda bazı kaynaklar bunu İslam olarak ortaya koydular. İslam düşmanlığı diriltildi. Terör eşittir İslam diyebilmek için bunu yaptılar. Öldü mü ölmedi mi tartışılıyor; ama eğer öldürülmüşse bile büyük bir devlete öldürdüğü kişiyi, terörist bile olsa, en vahşi insan bile olsa cesedi mukaddestir. Saygı göstermek gerekir. Kendi inancına göre gömersiniz; ama hayvan leşi gibi bir kenara atmak uluslar arası hukukun çiğnendiğini gösteriyor."

Kanal İstanbul projesini de eleştiren Kurtulmuş, ''Başbakan, 1994'te vize koyalım diyordu şimdi 2 İstanbul daha yapıyor." şeklinde açıklama yaptı. Kurtulmuş, şunları söyledi: "Bu proje Başbakan'ın seçim sözüdür. Yapılabilir bir şey değil. Hayalim diyor, proje olması için fizibilitesi olması lazım. Deprem etütlerinin, çevre etitünün olması lazım. Tartıştırıp sonra unutacak. Büyükşehir başkanlığı adaylığında vize uygulayacağım diyordu. Ne oldu? Ben o zaman aktif siyasette değildim; ama Başbakan'ın yakınındaydım. 1994'te vize uygulamaktan, bugün 7 -8 milyon kişiyi İstanbul'a getirmeyi düşünmüştür. İstanbul'da bir üniversite için orman alanına inşaat ruhsatı vermediği için hapse girdi. 3 -5 ağacı kestirmeyen Başbakan, en az 1 milyon ağacın kesilmesini sağlayacak. Buradaki çelişkiyi ortaya koymak açısından kolaysa gelip kessinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. '1 milyon HAS Partiliyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir."



Bu haber 1,115 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs