En Sıcak Konular

ABD Başkonsolosluğu önünde Usame Bin Ladin protestosu

4 Mayıs 2011 14:47 tsi
Terör örgütü El-Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Kendilerine Libya İle Dayanışma Platformu adını veren grup, konsolosluk önünde basın açıklaması yaparak intikam yemini etti. Polisin gen

Baran Dergisi, İbda Yayınları, Akademya Dergisi, Altay Derneği, Anadolu Haber Günlüğü, Aylık Dergi, Yeni Devir Hukukçular Derneği ve 28 Şubatçılar Yargılansın Platformu'nun oluşturduğu Libya İle Dayanışma Platformu üyesi 4 kişi, Usame Bin Ladin'in öldürülmesini protesto etmek için ABD'nin İstinye'de bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Eylem öncesi polis, konsolosluğun bulunduğu sokağı her iki taraftan bariyerlerle yaya ve araç trafiğine kapattı.

'Anti emperyalist Kaddafi'nin yanındayız' yazılı pankart açan grup ellerinde 'Hepiniz O....(Bama) çocuğusunuz' , 'ABDullah Gül!', 'Şehidimiz Mücahit Usame' yazılı dövizlerle konsolosluğa doğru yürüyüşe geçti. Bariyerlerin önün gelen grup daha fazla ileri gidemeyeceğini anlayınca basın açıklamasını burada yapmak zorunda kaldı.

Grup adına bir açıklama yapan ve kafasına temsili olarak kanlı bir sarık bağlayan Baran Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Kazım Albayrak, bugün buraya Hristiyan ve Yahudi zorbaların katliamlarına boyun eğmediklerini göstermek için toplandıklarını belirterek, "Bizleri kontrol etmek içini dünya çapında tesis ettikleri zulüm mekanizmalarını gönülleri İslam aşkıyla tutuşan Anadolu insanının hürriyet ve bağımsızlık ateşini söndüremeyeceğini ilan etmek için toplandık. Aynı şekilde büyük İslam kumandanı Usame Bin Ladin'in şehadetini kutlamak, hiçbir ahlak ve hukuk tanımayan katillerini lanetlemek ve bebek katili NATO'nun Libya'ya müdahalesini protesto etmek üzere bir araya geldik." şeklinde konuştu.

Bütün Müslüman coğrafyasının oluk oluk kanadığını belirten Albayrak, "Bağırlara saplanmış hançeri tutan el işbirlikçiler, emri verenlerse emperyalist ve Siyonistlerdir." Dedi. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: "Efendi ile uşak el ele devlet terörü uygulayan bu zalimler vatanını dinini milletini ve ailesini korumak için kendileriyle savaşan mücahitleri terörist ilan etmektedirler. Oysa en eski tarihlerden bu yana bunlardır asıl teröristlerdir. İşte bu teröristlerdir KIzılderelileri soykırıma uğratanlar. Bunlardır Afrikalıyı katledip köleleştirenler yine bu vampirlerdir Japonya'yı halkıyla kül edenler, hep bunlardır Vietnamı, Irak'ı Afganistan'ı Somalı'yi ve Libya'yı kan deryası ve harabeye çevirenler."

"Bizi dinimizden kültürümüzden hatta toprağımzdan kopararak zihni ve fiili olarak işgal eden ABD veya NATO, BM tüm unsurlarıyla birlikte vatanımızdan ve zihnimizden sökülüp atılması gerekendir ancak." Diyen Albayrak konuşmasının sonunda şöyle konuştu: "Hepsini reddediyor ve tüm bu zalimleri ve zulümlerini protesto ediyor, hepsini döktükleri kanda er geç boğmaya yemin ediyoruz. Onların dünya düzeninin tüm kurum ve kuruluşlarıyla reddediyor, tüm kurum ve kuruluşlarıyla artık kendi dünya üzenimizi istiyoruz. Zulme başkaldırıyor adalet istiyoruz."

Basın açıklaması sırasında grup 'Kana kan intikam' , 'Katil Obama' , 'Katil Amerika hesap verecek' şeklinde sloganlar attı. Açıklamanın ardından Albayrak, izin verilmediği için kafasındaki temsili kanlı sarığı ABD yetkililerine teslim etmeleri için polis bariyerlerinin üzerine astı. Tekbir getiren grup toplu olarak intikam yemini ederek olaysız dağıldı.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs