En Sıcak Konular

HAS Parti'den 12 Eylül açıklaması

4 Mayıs 2011 13:30 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "12 Eylül'ün sistemi ile hesaplaşmak demek, sadece 90 yaşındaki Kenan Evren'le hesaplaşmak değildir. Kenan Evren ve arkadaşlarının ortaya koyduğu siyasi ve hukuki sistemi bütünüyle değiştirmekle bu ancak mümkün olur" dedi.

Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu makamında ziyaret etti. Yeni dönemde başkanlığına seçilen Gündoğdu'ya başarı dilemek için sendikayı ziyaret ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, Gündoğdu ve sendika çalışanlarına başarılar diledi.

"HAS Parti, çalışma barışının sağlanması ve emeğin değerli hale getirilmesinin önündeki fikirleriyle Türkiye'nin sendika hareketinin yanında olan bir partidir" diyen Kurtulmuş, neoliberal politikalara da temelinden karşı çıktıklarını söyledi. Kurtulmuş, partisinin Seçim Beyannamesi'nde yer alan "Türkiye'nin demokratikleşmesi, yeni bir siyasi ve hukuki reform sürecinin gerçekleşmesi" gibi konularla Memur-Sen'in demokratikleşme, sendikal hakların geliştirilmesi çabalarının son derece yakın olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yeni dönemde yeni anayasasını yapmak zorunda olduğunu kaydeden Kurtulmuş, ayrıca Sendikalar Yasası, Toplu Görüşme Yasası, Meclis İç Tüzüğü, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Seçim Sistemi'ni değiştirmek zorunda olduğunu bildirdi. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"12 Eylül'ün askeri vesayet sisteminin devamı demek ya da 12 Eylül'ün sistemi ile hesaplaşmak demek, sadece 90 yaşındaki Kenan Evren'le hesaplaşmak değildir. Kenan Evren ve arkadaşlarının ortaya koyduğu siyasi ve hukuki sistemi bütünüyle değiştirmekle bu ancak mümkün olur. Has Parti'nin birinci önceliği burasıdır. 12 Eylül'ün vesayet sistemini bütünüyle değiştirecek programı kendi Seçim Beyannamesi'nin içinde Türkiye kamuoyuna teklif etmektedir."

Kurtulmuş, Türkiye'de ekonomik alanda büyük bir reforma, ekonomide halktan yana olan hakça paylaşan üreten, istihdam geliştiren ve ekonomik demokrasiyi sağlayan yeni bir ekonomik modele ihtiyaç bulunduğunu da dile getirerek, "Bu çerçevede Derviş-Fisher-Erdoğan modelinin artık yürürlükten kaldırılma zamanı gelmiştir. HAS Parti olarak bu modeli kaldırıp çöp tenekesine atacağımızı bu seçim beyannamemizde de Türkiye'ye vaad ediyoruz" diye konuştu.

Parti olarak önceliklerinin "refahın halka yayılması", "herkesin eşit ve özgür yurttaş olduğu bir Türkiye'nin kurulması" olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Çok sembolik olarak söylemek gerekirse, Hakkari'nin mezrasındaki bir yurttaşımızla Çankaya'daki Cumhurbaşkanımızın vatandaşlık bakımından eşit ve özgür olduğu bir Türkiye'nin inşa edilmesidir" dedi.

Bu sürece sadece siyasi partilerin değil, tüm milleti temsil eden kuruluşların tamamının katkı vermesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Bu anlamda da Memur-Sen'in Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda yaptığı çabaları anlamlı buluyoruz, doğru buluyoruz. Bu çabaları önümüzdeki dönemde daha da arttıracaklarını umut ediyoruz." Kurtulmuş, beyannamelerinde memur sendikalarına grevli toplu sözleşme hakkı ile siyaset yapma hakkının verilmesi konusunun yer aldığını da anımsattı.

"MEMURDAN KORKAN DEĞİL, BİRİKİMİNDEN YARARLANAN DEVLETİN İNŞASI"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da genel kurullarında 500 bin olan üye sayılarını 3 yıl içinde 750 bine çıkarma ve yeni anayasaya kavuşuncaya kadar 24 saat çaba sarf etme kararı aldıklarını anlattı. Referandum sonrasında yeni anayasa çalışmalarına daha çok önem verdiklerini dile getiren Gündoğdu, yeni anayasanın tüm milletin kucaklayacağı bir anayasa olmasını istedi. Gündoğdu, tüm siyasi partilere, "ülkenin demokrasinin bütün kurallarıyla işlerlik kazandığı bir yapıya kavuşması" ile "memurların onlarca yıl sonra elde ettiği toplu sözleşme hakkının yanına grev ve siyaset hakkının eklenmesi" konusunda da çağrıda bulunduklarını bildirdi.

HAS Parti'nin Seçim Beyannamesi'nde ilk kez memurlara grev ve siyaset hakkının konulduğunu ifade eden Gündoğdu, "Siyasi partilerin, memurundan korkan değil, memurunun birikiminden yararlanan bir devleti inşa etmesini bekliyoruz" dedi.

AA



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs