En Sıcak Konular

KCK'nın tehdidi Diyarbakır'da hayatı durdurdu

4 Mayıs 2011 12:07 tsi
Tunceli'de güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 7 teröristten dördünün cenazelerinin getirildiği Diyarbakır'da hayat durdu.

KCK'nın bir gün önceden esnafı tehdit etmesi sonucu Diyarbakır'da bugün hayat adeta felç oldu. Toplu taşıma araçlarının zorla çalıştırılmadığı, kepenklerin açtırılmadığı ve çöplerin toplatılmadığı Diyarbakır'da vatandaş olanlara tepki gösterdi.Tunceli kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 4 PKK'lının cenazesi nedeniyle Diyarbakır'da yapılan eylemlerde yine vatandaş mağdur oldu. Örgüt yandaşları tarafından dün dağıtılan bildiriler ve PKK'ya yakın yayın organları tarafından yapılan yayınlarla halk sürekli tehdit edildi. Araçlarının ve işyerlerinin zarar görmesinden endişe duyan esnaf kepenk açmadı, toplu taşıma araçlarını çalıştırmadı. Belediyeye ait resmi toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinin çalışmaması ise okula ve hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşları mağdur etti.

Bölücü terör örgütü PKK sempatizanları, Diyarbakır'ın diğer merkez ilçelerine göre biraz daha sakin olan Kayapınar'da çalışmak isteyen dolmuş ve minibüsleri de bazı mahallelere sokmadı. Otobüs duraklarında saatlerce bekleyen vatandaşlar, otobüslerin çalışmadığını öğrenince tepki gösterdi. Bir çok vatandaş bu yüzden okul ve işe gidemezken, hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşlar da aralarında anlaşarak ticari taksileri tercih etmek zorunda kaldı. Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, "Ulaşımda eylem olur mu? Belediye ve özel halk otobüsleri ulaşımda önemli bir görevi görüyor. Bunları da eyleme dahil ettiler ve perişan olduk. Otobüsler kimsenin değil halkın malıdır, kimsenin de bizi mağdur etmeye hakkı yok. Okula ve işe gidemeyen, acil hastaları olduğu halde hastaneye gidemeyen insanların yaşadığı mağduriyetin hesabını kim verecek? Belediye başkanı nerede, bizim bu mağduriyetimizi biliyor mu?" diye konuştu.

ÇALIŞMAK İSTEYEN OTOBÜS ŞOGÖRÜNÜ YAKMAK İSTEDİLER

Yaşananlara toplu taşımacılık yapanlar da tepki gösterdi. Çalışmak istediklerini, ancak çalıştırılmadıklarını anlatan otobüs sahipleri, araçlarını bugün garajdan çıkarmadıklarını dile getirdiler. Esnaf, "Biz çalışmak istiyoruz taksitlerimiz var. Bütün arkadaşlarımız borç ödüyor. Ama buna izin verilmiyor. YSK'nın kararından sonra bize çalışmayacaksınız denildi. Bir arkadaşımız vardı. Ödemesi vardı, o gün çalışmak zorundaydı. Onu Fiskaya'da durdurup aracını ateşe verdiler, kendisini de yakmak istediler. Günlerce yoğun bakımda kaldı. Can güvenliğimiz yok nasıl çalışalım." diye konuştu.

Kepenklerin büyük kısmının kapalı olduğu Bağlar ve Sur ilçesinde belediyenin çöpleri de toplamaması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs