En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı: Kadınların etkinliklerini önemsiyoruz

4 Mayıs 2011 12:04 tsi
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yok olamaya yüz tutmuş tarihi değerlerin, kadınların ellerinde yeniden hayat bulduğunu belirterek, ''Hükümet olarak kadınların yaptığı etkinlikleri son derece önemsiyoruz'' dedi.

Yazıcı, beraberindeki AK Parti Rize milletvekili adayları Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile merkeze bağlı Atmeydanı ve Ekmekçiler mahallelerindeki vatandaşları ziyaret etti. Yazıcı, daha sonra Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ekmekçiler Mahallesi'nde düzenlenen Rize bezi dokumacılığı kursunun sertifika törenine katıldı.

Türkiye'nin nüfusunun yarıdan fazlasının kadın olduğunu belirten Yazıcı, ''Türkiye için önemli bir potansiyel. Kadınlarımız en zor işleri icra etmekte; aileyi çevirmekte, yeri geldiğinde toplumsal hayat içerisinde üretici olmakta. Yok olamaya yüz tutmuş tarihi değerlerimiz, kadınlarımızın ellerinde yeniden hayat bulmakta. Hükümet olarak kadınların yaptığı etkinlikleri son derece önemsiyoruz'' dedi.

Yazıcı, toplumun her kesimi ile ilgili düzenlemeler yaptıklarını ifade ederek, ''Hükümet olarak kadınların hayatlarını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptığımız gibi, özürlü vatandaşlarımızla ilgili de önemli çalışmalar yaptık. Bu ülkede 8 milyona yakın özürlü var. Ateş düştüğü yeri yakar, hanenizde yoksa bilmezsiniz, komşunuzda yoksa görmezsiniz. Sokaktan geçerken, görür gidersiniz'' diye konuştu.

Daha önce özürlülerin hukuku olmadığını vurgulayan Yazıcı, ''Sağlık hizmetlerini nasıl alacakları belli değildi, sosyal güvenceleri bilinmiyor, adeta kaderlerine terk edilmişti. Birileri çıkıp sosyal devletten bahsediyor. Sosyal devlet, onları gözeten devlettir. İşte onları biz gözeterek Özürlüler Kanunu'nu çıkardık. Bugün özürlülere bakana maaş veriyoruz'' dedi.

Hayati Yazıcı, bazılarının kendilerini taklit etmeye çalıştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Bizim yaptıklarımıza bakıldığında her şey ortada. Milletin gündemi ile hükümetin gündemini birleştiren bir anlayış içerisindeyiz. Herkesin vicdani sorumluluğu var. Yanlış yapmamalıyız. Demokrasi en iyi yönetim biçimidir. Zamanı geldiğinde verdiğimiz hizmeti gözeterek yapmalıyız. Elbette marifet iltifata tabidir. Biz başka bir şey de beklemiyoruz. Başbakanımız, yurt içinde ve yurt dışında bu kadar koşuyorsa bu insanlara, bu topraklara olan sevgisinden koşuyor. Biz de bu mantık içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz.''

Yazıcı, konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verdi.

aa



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs