En Sıcak Konular

Bozdağ: Çoğulcu bir anayasa yapacağız

4 Mayıs 2011 11:05 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 12 Haziran seçimlerinden sonra milletin verdiği yetki ile milletin her ferdinin 'işte benim anayasam' diyerek benimseyebileceği bir anayasa yapacaklarını söyledi.

Yozgat Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, sivil toplum temsilcileriyle partisinin seçim beyannamesini değerlendirdi. Bozdağ, AK Parti olarak hedeflerinin 4 yıllık değil 12 yıllık bir hedef belirlediklerini ifade ederek, "Türkiye'miz hazır bizim hedefimiz 2023'tür. Bir istikrarlı dönemin sonunda Türkiye 2023'teki hedeflerine ulaşması ve sonunda lider bir ülke olması için bizim yapacağımız çok şeyler var. Birinci adımı Türkiye'nin özgürlükler konusunda atması gerekiyor. Türkiye'nin hakikaten haklar ve hürriyetler konusunda hala yaşadığı önemli sorunları ve sıkıntıları var. Siyasetin demokratikleşmesi ve sivil toplumun hayatın her alanında etkin bir şekilde rol alması, hatta karar mekanizmalarının içerisine girmesi, güçlü bir toplumun ortaya çıkarılması bütün bunlarla ilgili adımların atılması gerekir." dedi.

Hak ve hürriyetlerin milletin isteği doğrultusunda güçlü bir şekilde yeniden yapılandırılması ve değerlendirilmesi kapsamında yeni bir anayasanın şart olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'nin geleceğine damgasını vuracak yapılar konusunda çağın gerekleri ile uyumlu yeni bir anayasa ana eksendir. Biz 12 Eylül 2010 halk oylaması günün akşamı Sayın Başbakan'ımızın ağzından Türkiye'ye yeni bir anayasa sözü verdik. Yeni bir anayasa yapacağız milletimiz bize yetkiyi emaneti verdiği zaman. Nasıl bir anaya derseniz; çoğulcu bir anayasa, katılımcı bir anayasa, açık bir anayasa, net bir anayasa, kısa bir anayasa... Milletin her kesiminin taleplerinin birleştirdiği işte benim anayasam dediği bir anayasa... Adeta milletin yaptığı bir anayasa olsun istiyoruz. Hak ve hürriyetlerin teminat altına alındığı ve hak ve hürriyetlerin işin esasında devlete karşı korunduğu bir anayasa, devletin haklar ve hürriyetlere karşı korunduğu bir anayasa değil, insanın korunduğu, insanın öne alındığı bir felsefe üzerinde Türkiye'nin yeniden anayasasını yapmaya ihtiyacı var." diye konuştu.

Bütün partilerin seçim beyannamesinde yeni anayasanın sözünü vermesi gerektiğini belirten Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Birileri çıkıp konuşuyor yeni anayasa olmaz efendim diyor. Niye olmasın yeni anayasa olması için sadece darbelerin mi olması lazım. Bu ülkede bugüne kadar anayasalarımıza baktığımız zaman 1921 Anayasası var, darbe değil. 1924 Anayasası var. O dönemde ülke savaştan yeni çıkmış, ülke yeni kurulmuş, ülkemiz yeni kurulmuş, padişahlıktan cumhuriyete geçen bir yapı var. Ülkede pek çok sıkıntılar sorunlar var, ama buna rağmen oturulmuş bu meclis yepyeni bir anayasayı o dönemin şartlarında hayata geçirmiş. 1961'de darbe gelmiş başka bir anayasa yapmış. 1980'de darbe gelmiş başka bir anayasa yapmış. Şimdi onların yaptığı anayasaya baktığınızda bugün sıkıntılarımız oradan çıkıyor."

cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs