En Sıcak Konular

CHP'de şok görevden alma...

4 Mayıs 2011 10:32 tsi
CHP'nin Balıkesir İl Başkanlığı'nda deprem etkisi yapan karar...

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Balıkesir İl Başkanı Sıtkı Gider dışında tüm yönetim kurulunu görevden aldı. Ardından yine Sıtkı Gider başkanlığında yeni yönetim kurulu atandı. Sıtkı Gider başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Ramazan Coşkun, Cengiz Dikici, Ersin Türkoğlu, Gökhan Saraç, Selçuk İnhanlı, Tahir Karataş, Gökhan Dedeş, Fikri Çakır, Mustafa Yılmaz, M.Erol Sayılır, Ümit Yaşar Babürşah, Bilgin Adısanoğlu, Necla Yeltürk, Hayriye Özyurt, Aynur Kaya, Dilber Karataş, Gülenay Aşık, Hüseyin Uslu ve Saygı Aygün yeraldı. Eski yönetimde yeralan yeni yönetime de alınan Umut Aydın Yüksekli ise görev kabul etmedi ve yeni yönetimden istifa etti.

Görevden alınan yönetim kurulu üyeleri bugün eski il başkanı ve 7'nci sıra milletvekili adayı İrfan Barış'ın da katıldığı basın toplantısıyla kararı değerlendirdi. Eski yönetim adına konuşan Av. Ersin Dinçkal, iki kez seçilerek göreve geldiklerini ve başarılı bir çalışma sergilediklerini belirterek, görevden alınmalarını “hukuken ve siyaseten yanlışö olarak değerlendirdi. Dinçkal, “Görevden alınmamız, seçimlere 40 gün kala, tabiri caizse tam dereyi geçerken, derenin ortasında at değiştirmektir. Biz tüzüğün 43. maddesine göre görevden alındık. Yani çalışmadığımız, isteksiz olduğumuz gerekçe gösterildi. Oysa ki, bu örgüt en son genel başkanımızın da geldiği son mitingi gerçekleştirdi. O gün sabah 04.00'e kadar çalıştık. Ben bu gerekçeyi anlamıyorum. 20 üye çalışmıyor, sadece il başkanı çalışıyor. Bunu da ilginç buluyorumö dedi.

 

KARAR 1 MAYIS'TA ALINMIŞ

Görevden alınmalarının ardından yapılan atamanın da doğru olmadığını savunan Dinçkal, “Tüzüğün 42. maddesine göre yerimize atama yapıldı. Oysa bu madde, istifa nedeniyle görevin boşalması halinde gelecek kongreye kadar yönetim kurulunun atanması ile ilgilidir. Görevden alma olduğu için tüzüğün 44. maddesine göre 7 kişilik bir kayyum heyetinin partiyi 45 gün içinde olağanüstü kongreye götürmesi için atama yapılması gerekliydi. Karar aceleye gelmiştir. Büyük bir tesadüf her yerde işçi bayramının kutlandığı 1 Mayıs'ta tüm MYK üyeleri partide toplanmış ve bu kararı almıştırö diye konuştu. CHP'ye kesinlikle küsmelerinin sözkonusu olmadığını ve 12 Haziran'daki seçimlerde yine CHP için çalışacaklarını belirten Dinçkal, yeni yönetime de başarılar diledi.

YÜKSEKLİ ÇEKİLDİ

Toplantıya katılan Umut Aydın Yüksekli ise görevden alınma gerekçesine katılmadığını söyledi. Bilgisi olmadan yeni yönetim kuruluna alınmasının da etik olmadığını vurgulayan Yüksekli, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

ZAMANLAMA HATALI

Eski il başkanı ve 7. sıra milletvekili adayı İrfan Barış, “zamanlamanın hatalıö olduğunu belirterek, “Bu yönetim ve örgüt Balıkesir'i en başarılı 19 il içine sokmuştu. Yerel seçimlerde ve referandumda il haritasını AKP'nin yeşillerine değil, sosyal demokrasinin kırmızısına boyamıştı. Seçime bu yönetimle gidilebilirdi. Zamanlama yanlıştır. Ama hiç kimse merak etmesin. Arkadaşlarımızın görevden alınmasından ne AKP ne MHP ne de bir başka parti nemalanacağını zannetmesin. Siyasette her zaman böyle şeyler vardır. Siyasette haksızlığa uğramayan yoktur. Ama bunu sindirebilmek, birlik beraberlik ve barış içinde çalışmak önemlidir. CHP'liler yeniden toparlanacak ve başarılara birlikte imza atacaktırö dedi.

GENEL MERKEZİN TAKDİRİ

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider ise genel merkezin takdiri olduğunu ifade ederek, “Eski yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma bugüne kadarki emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlar da partiyi, Balıkesir'i iyi bilen arkadaşlar. Seçime kadar başarıyla görev yapıp, partimizi iktidara getirmek için çalışacağız"dedi.



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,313 µs