iyib" /> iyib"/>

En Sıcak Konular

'Evet ama yetmez' bu sefer yemez!

4 Mayıs 2011 10:12 tsi
'Evet ama yetmez' bu sefer yemez! Seçim sonrasının ana temâsı belli ki yeni anayasa olacak. Şimdiden kimi çalışmalar, 'tüm parti seçmenlerinin' üstelik 'aynı yüzde' oranıyla, yeni anayasa istediğini söylüyor. Öyle olmaz.. Yeni anayasa tam olmalı… iyib

Açık ki seçim ertesinin hit konusu yeni anayasa olacak. Ve bunun anlamı da şu ki, bugüne kadar üzerinde bir türlü uzlaşılamayan, bir türlü çözülemeyen ne kadar konu varsa Türkiye’de, hepsi de bu sürecin parçası olacak!

Sadece son okuduğunuz cümle bile ne kadar efor ve sağlam sinir isteyen, çok çalışma ve birikim isteyen, soğukkanlı bir döneme ihtiyacın yüksekliğini vurguluyor.

Ve eğer ortaya çıkacak olan elden gelenin en iyisi ve en geniş uzlaşı ürünü olacak ise, popülist politikalar ve söylemlerden uzak durmak gerektiriyor.

Bugün siyasi parti tercihi ne olursa olsun, sokakta yürüyen adama, “yeni bir Anayasaya ihtiyaç var mı” diye sorulursa, alınacak yanıt ne olabilir ki?

Tabii ki tüm partilerin seçmen kitleleri içinde çoğunluk bu soruya "evet" yanıtı verecektir ve yine muhtemelen partilere dağılımda birbirine çok yakın olacaktır.

Ve eğer tüm parti seçmenlerine, AKP’lisine, CHP’lisine, MHP’lisine, bu soruyu yönelttiğinizde, hiçbir değişkenliğe rastlamadan aşağı-yukarı %70’lik bir ortalamaya ulaşıyorsanız, pek doğru bir sonuç elde ettiğiniz söylenemez.

Spesifik konularda sorular sorduğunuzda, farklılıklar ve düzeltilmesi gerekenler, uzlaşı alanları daha belirgin olarak ortaya çıkacaktır.

İşte bu yüzden yeni Anayasamızı yapmaya çalışırken bu tür genellemelerden yani bir tür popülizmden uzak durarak meseleye yaklaşmak gerekebilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,215 µs