En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Siirt'te barajı eleştirdi

4 Mayıs 2011 09:56 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde seçim 10 barajını demokrasi önündeki en ciddi engel olarak gördüklerini belirterek, iktidara gelmeleri durumunda ilk 4 ay içerisinde bu konuyla ilgili kanunda değişiklik yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitaben yaptığı konuşmada, Siirt'e daha önce bürokrat olarak, şimdi ise genel başkan olarak geldiğini belirtti.

Siirt'in derdi ve sorunu, kendisine sitemi olduğunu ve bunu da bildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Önce kendi kusurumuzdan söz edeyim. Biz Siirt'ten az oy alıyoruz. Ama Siirtlilerde değil, kabahat biz de. Biz hiç Siirt'e geldik mi, derdinizi dinledik mi? Tabii siz de bize oy vermezsiniz. Şimdi geliyorum. Derdinizi dinliyorum. Bana oy verseniz de vermeseniz de sizin için çalışacağız. Ben sizden oy istiyorum. Ben size birileri gibi öyle ucuk kaçık projeler değil. Size gelip söz verdiler; 'Siirt'i İstanbul'un Ataköy'ü yapacağız' dediler. Bunu ben söylemedim. Söyleyenler iktidar koltuğunda oturuyor. Şimdi gelecekler buraya. Eğer verilen sözü gereği yapılmadıysa demokratik yollardan hesap sormasını bilmeniz lazım. Fazla değil 12 Haziran'da sandıkta oy kullanacaksınız. Biz demokrasi ve özgürlükten yanayız.

Sayın RecepTayyip Erdoğanmilletvekili seçilemiyordu. Anayasa'yı değiştirdik. Dedik ki, 'yüzde 34 oy aldı. Biz milletin iradesine saygı göstereceğiz.' Siirt'ten milletvekili adayı oldu, sizler de seçtiniz. Ve denildi ki Siirt'in başına talih kuşu kondu. Öyle mi? Siirt'in başına talih kuşu mu kondu, yoksa akbaba mı kondu? Talih kuşu konsaydı, fabrika olur işsizlik olmazdı. İnsanlar emeğini karşılığını alırdı ve onların dediği gibi İstanbul'un Ataköy'ü olurdu. Oldu mu? Olmadıysa seçimlerde 'hayır'. Siirt'in yapacağı budur.''

Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirmek için değil, ne yapacağını söylemek için geldiğini, demokrasi, ekonomi, sosyal devlet, özgürlükler açısından ne yapılacağını anlatacağını söyledi.

OECD'nin raporuna göre, Türkiye'de her 4 çocuktan birinin yoksul olduğunu ve yoksulluğu bitireceklerini, aile sigortası getireceklerini, kadının hesabına 600 lira yatıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, herkesin karnının doyacağını, huzur ve barış içinde yaşayacağını ifade etti.

-''BEN BU COĞRAFYAYA BARIŞI GETİRECEĞİM''-

Türkiye'nin güllük gülistanlık gösterildiğini, millete yalan söylemeyeceklerini, önceliğinin herkesin gelir, aş, iş sahibi olması olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
''Benim önceliğim bu. Onların önceliği ne? Benim cebimde vatandaşların şikayet ve dertleri var. Onların cebinde Amerikan doları var. Ben size güveniyorum. Ben bu coğrafyaya barışı getireceğim. 12 Eylülcülerden hesap sordular mı? Hesap soramayan partilerden siz hesap sorun. Bırak hesap sormayı, sana muhtıra verdiler, kalktın gittin hizmet madalyası taktın. Kime biliyorsunuz değil mi? Bir de diyorlar 12 Eylülcülerden hesap soracağız. Önce12 Eylülyasalarını değiştir.Seçimbarajını dedik ki indirelim. Kanun teklifi bile veremezsiniz dediler. Kanun teklifi de verdik. Şimdi diyorlar ki seçim barajını indirirse istikrar bozulurmuş. Ben oyumu başka partiye veriyorum, başka parti milletvekili çıkarıyor... Yüzde 10 barajını demokrasi önündeki en ciddi engel olarak görüyorum. 13 Haziran sabahı yetki verirseniz bizim ilk 4 ay içerisinde değiştireceğimiz kanun yüzde 10 barajıdır.''


aa



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs