En Sıcak Konular

Ladin Obama'nın seçim propagandası mı?

4 Mayıs 2011 09:40 tsi
Ladin Obama'nın seçim propagandası mı?
ABC’den deneyimli Amerikalı gazeteci TJ Winnick ile El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ölümü sonrası gelişmeleri değerlendireceğiz.

Amerika Birleşik Devletleri, El Kaide’ye karşı yürüttüğü uzun operasyonlar sonunda büyük bir zafer kazandı. Sıfır Noktası’nda (Ground Zero), kutlamalar yapan Amerikalılara hakim olan duygu ne?

TJ Winnick, ABC muhabiri:

“İnsanlar buraya, Sıfır Noktası’na akın etti. Bu onlar için önemli sembolik bir an. Fakat diğer yanda bir gerçeklik de var. Terörizmle mücadele Usame Bin Ladin’in öldürülmesiyle son bulmadı. Onlar şunu biliyor ki, onun çok sayıda müridi Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı savaşını sürdürmek istiyor. İç Güvenlik Bakanlığı ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), halkı, Amerika içindeki aşırılık yanlılarının saldırı düzenleme olasılığına karşı uyardı.”

euronews:

“Amerikan Başkanı Barak Obama’nın ulusa seslenişi sırasında bu başarı, kendi prestijindeki düşüşün tekrar yükselişe geçmesi yönünde bir sinyal olabileceği olarak algılandı. Bu, belki de onun seçim kampanyasında bir malzeme olacak. Bu psikolojik an Obama’nın işine yarıyacak mı?

TJ Winnick, ABC muhabiri:

“Şunu söyleyebiliriz ki pazar gecesinden bu yana onaylanmış bir değerlendirme anketi yok. Bunun için daha beklememiz gerekiyor. Fakat kesinlikle bütün dış politika göstergeleri bu Başkan’ın zayıf olduğunu işaret ediyordu. Bence 1991’e giderek o dönemden ders almalıyız. Eski Başkan Bush, Körfez Savaşı’ndan sonra popülaritesini artırdı ve çok kısa bir süre sonra Bill Clinton tarafından mağlup edildi. O, ekonominin içinde bulunduğu çıkmazdan avantajlar sağlamasını bildi. Yani ben kişisel olarak hala onun kaderinin Amerikan ekonomisinden geçtiğini düşünüyorum.”

euronews:

“Birçok insanın artık, ‘Tamam, teröre karşı savaş çözümlendi. Şimdi biz Afganistan’dan ayrılabiriliz. Herşey tekrar güzel olacak.’ şeklinde düşünebileceğini söyleyebilir misiniz?”

TJ Winnick, ABC muhabiri:

“Daha önce söylediğim gibi insanların algısı, Usame bin Ladin’in ölmesiyle terörle mücadele son bulmayacak şeklinde. Fakat, çok yakın aylarda politikacılar Amerika’nın Afganistan’dan çıkması gerektiği konusunda çağrıda bulunuyordu. En azından burada ne işimiz var diye sorguluyorlardı. Bence Ladin’in öldürülmesi bu yöndeki tartışmaları tekrar alevlendirecektir. İşimiz bitti ve Afganistan’dan çekilmeliyiz, denilebilir. Kenarda durmalıyız ve uzaktan saldırmalıyız fakat bölgeye daha fazla kara gücü göndermemeliyiz, gibi görüşler olacaktır.”

euronews




Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,948 µs