En Sıcak Konular

Trablus Büyükelçilisi Şahinkaya, Türkiye'ye geldi

3 Mayıs 2011 20:28 tsi
Trablus Büyükelçisi Levent Şahinkaya ve 12 elçilik personeli, İstanbul'a geldi. Elçilik binasına karşı ciddi bir tehdit oluşmadığını belirten Şahinkaya, "Son günlerde güvenlik durumu menfi hale gelmişti. Elinde silah olan kişiler memnun ya da kızgın old

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği, dün itibariyle faaliyetlerine geçici olarak ara verdi. Trablus Büyükelçisi Büyükkaya ve büyükelçilik personeli Türkiye'ye gelmek üzere karayoluyla Tunus'a gitmişti. Büyükelçi Şahinkaya ile birlikte 12 personel saat 18.30'da Atatürk Havalimanı'na geldi.

VIP Salonu'nda açıklama yapan Şahinkaya, 29 büyükelçilik çalışanından 17'sinin 26 Nisan'da Tunus'a giderek, Ankara'ya ulaştığını ifade etti. Geriye kalan çekirdek kadronun 12 kişiden oluştuğunu belirten Şahinkaya, "Bunlardan 4'ü büyükelçilik çalışanıydı. Geriye kalan 8 kişi ise çalışmalarını yürüten özel harekât polisiydi. Geriye kalan personel dün itibariyle 3 araçla Tunus sınırına gittik. Tunus sınırından sonra da 600 kilometre kat ettik. Toplam 780 km kat ederek Tunus'taki büyükelçiliğe ulaştık. Aracımızı Tunus büyükelçiliğine bıraktık. 12 kişilik personel tahliye oldu ve şimdi de Ankara'ya gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşanan çatışmalar sonrası Libya'daki son durumun ne olduğu yönündeki soruya Şahinkaya, "Son günlerde güvenlik durumu menfi hale gelmişti. Elinde silah olan kişiler memnun ya da kızgın olduğunda havaya ateş ederek herkesi tehdit ediyordu. Bunlar güvenlik riski yaratıyordu. Hava operasyonunun yarattığı vuruşlar ve arkasında gelen uçaksavar atışları belli stres yaratıyordu. Libya büyük bir ülke. Ancak Türkiye'nin Libya'nın başka şehirlerinde çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'ya yönelik tutumunu net bir tavırla ortaya koyduğunu aktaran Şahinkaya, Türkiye'nin Libya'ya karşı tutumunun diyalog yoluyla, kan dökmeden barışın sağlanması olduğunu açıkladı.

Kaddafi'nin bir oğlu ve 3 torununu NATO harekâtında kaybetmesinden sonra Libya dışına çıkan kişi sayısının arttığı yönündeki duyumların sorulması üzerine Şahinkaya, "Kaddafi'nin oğlu öldükten sonra Libya'dan çıkış zorlaşmadı. Ancak Libya'dan ayrılmak isteyen kişi sayısı arttı. Yoğunluk oluştu. Ama can ve mal güvenliği açısında büyük bir tehlike oluşmadı." şeklinde konuştu.

NATO'ya üye ülkelerden sadece Macaristan'ın büyükelçiliği'nin Libya'da çalışır durumda olduğunu kaydeden Libya Büyükelçisi, "Türkiye'nin elçilik binasına saldırı yapıldı mı?" şeklindeki soruya, "Ciddi bir tehdit olduğunu söyleyemem." cevabını verdi.

(CİHAN)



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs