En Sıcak Konular

CHP'nin en zayıf noktası

3 Mayıs 2011 17:57 tsi
CHP'yi kara kara düşündürüyor.

Buca Kaynaklar Mahallesi sakinleri, belediye tarafından ihmal edildiklerini, sadece taşocağı ve su geliri ile rant olarak görülen kaynaklarda kanalizasyonun bulunmadığını ve yolların asfatlanmadığını belirttiler. CHP'liler, İzmir’in en zayıf oldukları Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi'ne akın etti.

Hafta sonu önce Tahtalı Barajı su toplama havzası başındaki Kaynaklar’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ardından, CHP’li İzmir milletvekili Oğuz Oyan, CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, il ve ilçe yönetimi ile kalabalık partili grupla birlikte ziyaret etti. Kaynaklar sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ziyaretinde, halk, Buca Belediyesi tarafından ihmal edildiklerini, sadece taşocağı ve su geliri ile rant olarak görülen kaynaklarda kanalizasyonun bulunmadığını ve yolların asfatlanmadığını belirttiler.

Kaynaklar Merkez Mahalle Muhtarı Erhan Şen, ziyaretin sürpriz olduğunu, çok şaşırdığını belirterek, Kocaoğlu’na mahallenin dertlerini anlattı. Kaynaklarda altyapı problemi olduğunu, Tahtalı su toplama havzası başlangıcında olmasına rağmen kanalizasyonun bulunmadığını söyleyen Şen; arazi yollarının, tamamının toprak yol ve mahallede asfaltlanmamış yolların olduğunu da iletti.

Buca Belediyesi’nin mahalleye açmak istediği taş ocaklarından dolayı halkın çok üzüldüğünün altını çizen Şen, ”Tahtalı su toplama havzası başlangıcında olmasına rağmen dört mahallede kanalizasyon bulunmuyor. Bunu muhtarlar olarak imzalı dilekçemizle Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ettik. Ama hala bir çözüm olmadı. Bu durumdan halkımız çok ciddi rahatsız oluyor. Her yere yapılan çocuklara oyun parklarından mahallemize yapılmadı. Spor kulübümüz var ama onlara altyapı yok.” dedi.

Problemleri dinleyen Başkan Kocaoğlu, “Buraya problemleri dinlemeye ve çözmeye geldik” şeklinde konuşarak İZSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Ateş’i arayarak, alt yapının hızlandırılması talimatını verdi. Kocaoğlu, bahsedilen problemleri de tek tek not aldı. Kocaoğlu, Kaynaklara taşocakları yapılmasının yanlış olacağını da söyleyerek, seçimlerden önce tekrar Kaynaklara geleceğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Turgay Sert ise yağmur suyu kanalları üzerindeki ızgaraların eksikliğini kaydetti. Ardından Kaynaklara gelen CHP’li İzmir milletvekilleri, CHP il ve Buca İlçe Başkanı Bozdağ da ziyarette Kaynakların problemleri ile ilgileneceklerini açıkladılar. CHP’liler Buca belediye başkanını da Kaynaklara getirebileceklerini belirterek, genel seçimlerde oy vermelerini istediler. (CİHAN)



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs