En Sıcak Konular

Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu

3 Mayıs 2011 16:38 tsi
Galatasaray'da uzun süredir beklenen karar açıklandı.

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunun olağanüstü seçime gitmemesi yönünde daha önce koyduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırdı. Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı vekili Fatma Kezban Hatemi ile müdahil Erol Aksoy, Sinan Kalpakçıoğlu ve avukatı Şeref Dede ile Genel Kurul Divan üyelerinden Aykut Ergin, Türker Aslan, Erkin Akı, Ural Aküzüm, Suat Sarı ve Okan Tekinşen katıldı.

Kulübün olağanüstü seçime gitmemesi yönündeki ihtiyati tedbir kararını değerlendiren mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin Yönetim Kurulu Tüzüğünün 28/1. maddesine göre seçim kararı aldığının anlaşıldığını belirterek, "Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu (HUMK) 103. maddesinde belirtilen şartların bulunmadığı görülmekle, mahkememizin 6 Nisan tarihli ihtiyadi tedbir kararının HUMK 108. maddesi gereği kaldırılmasına karar verildi" denildi.

Davacı tarafın avukatı Kezban Hatemi ile Divan Kurulu Başkanı Türker Aslan arasında mahkeme salonunda sert tartışmalar yaşandı. Polat yönetiminin ibra edilmeyişi onaylandığından ötürü, bu yönetimde yer alan Mehmet Helvacı'nın da aday adaylığı tehlikeye girdi.

DİVAN KURULU BAŞKANI AKTAR: "GÜNLERDİR TEDBİR KARARININ KALKACAĞINI SÖYLÜYORDUK, ANCAK BİLGİ KİRLİLİĞİ YARATILDI"

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun olağanüstü seçime gitmemesi yönünde daha önce koyduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırması sonrasında gözlerin çevrildiği kulüp divan kurulunun başkanı İrfan Aktar, bunun böyle olacağını bir süredir söylediğini, ancak bilgi kirliliği yaratıldığını dile getirdi.

A.A muhabirine açıklamada bulunan Aktar, kendisinin, mahkemenin aldığı kararın aynısını daha önce söylediğini belirterek, "Ancak herkes konuyu bilmeden bir şeyler söylüyordu. 'Yok kulüp kayyuma kalacak, yok bazı kişiler hapis cezası alabilecek' diye ortalıkta bilgi kirliliği yaratıldı. Fakat sonuçta her şey iyi oldu. 14 Mayıs'ta olağanüstü seçim genel kurulunu yapacağız" dedi. Seçimin başka bir tarihe alınmasının söz konusu olmadığını vurgulayan İrfan Aktar, "Zaten 14 Mayıs, kulüp işleri için kritik bir tarih. Bu tarihin ertelenmesi mümkün değil" ifadesini kullandı. Başkan Aktar, mahkeme kararının ardından Mehmet Helvacı'nın seçime girip giremeyeceğinin tartışıldığının hatırlatılması üzerine de, "Mehmet Helvacı'nın, tüzükteki geçici madde gereğince normalde aday olabilmesi lazım. Bugün öğleden sonra hukukçularla görüşeceğim, yarın divan kurulu toplantısında bunu açıklarım" diye konuştu. (AA)



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs