En Sıcak Konular

MHP'li Vural: İzmir'in marka arayışı yok

3 Mayıs 2011 12:59 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in marka arayışının olmadığını, kentin zaten bir marka olduğunu belirterek, ''Bu marka değerini koruyamayanlar, hizmet etmeyenler utanmalıdır'' dedi.

MHP'nin ''Yükselen Şehir İzmir'' Sözleşmesi çalışması Balçova Termal Otel'de açıklandı.

Burada konuşan Vural, pek çok uygarlığa beşiklik yapan İzmir'in, Türk İslam medeniyetinin eşsiz bir merkezi olduğunu, kentin Türkiye'nin ekonomi, sosyal ve kültürel hayatında öncü olması için çalışacaklarını kaydetti.

İzmir'e hak ettiği yatırımların yapılmadığını savunan Vural, 2002 yılında kentin yatırımlardan aldığı payın yüzde 2.8 iken bu rakamın yüzde 1.4'de düştüğünü öne sürdü.

Vural, ''İzmir'in, tarihin, ekonominin, kültürün millete bahşettiği bir marka'' olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu marka değerini koruyamayanlar, hizmet etmeyenler utanmalıdır. İzmir'in marka arayışı yok. İzmir markasına sahip çıkacak kadrolarla buluşmaya ihtiyacı vardır. MHP olarak hem merkezi, hem yerel yönetim bakımından temel yaklaşımımızı bu şekilde oluşturduk. Çok önemli potansiyellerimiz var. İzmir Ege'nin incisidir ve kurtuluş mücadelemizin başladığı zaferle buluştuğu mukaddes bir kenttir.

İzmir sürekli kan kaybediyor. Sosyo-ekonomik gelişmişlik sırasında üçüncü olarak adlandırılıyor ama İzmir'in eğitiminde, sağlığında ticaretinde ve sanayisinde gerileme eğilimi başlamıştır.''

-''BİTMEYEN PROJELER ŞEHRİ''-

İzmir'de büyükşehir belediyesiyle merkezi yönetim arasında problem olduğunu, bundan dolayı da projelerin bitirilemediğini ileri süren Vural, ''İzmir bitmeyen senfoni gibi bitmeyen projeler şehri olmuştur. Bunlar kentin ekonomisi ve hevesini de kırmış durumdadır'' dedi.

İzmir'i kültür, sanat, eğitim, spor gibi alanlarda güçlendireceklerini savunan Vural, iktidara gelmeleri durumunda kente yönelik projelerini şöyle sıraladı:

'İzmir markasını güçlendireceğiz. Ortaya koyduğumuz projelerle genç beyinleri yetiştireceğiz ve İzmir'de tutacağız. İzmir'in kamu yatırımlarından hak ettiği payı alan şehir olması için çalışacağız. İzmir'in Türkiye genelinde oluşturacağımız 700 bin yeni istihdamdan payını alması sağlanacaktır. Türkiye için uygulanacak politikalardan İzmir'in daha fazla pay almasını temin edecek politikalara öncelik verilecektir. İzmir milletvekilleri olarak 'Markamız İzmir, Farkımız İzmir' anlayışıyla çalışacağız. İzmir'de Sektörel Cazibe Merkezleri hayata geçirilecektir. Bilişim Vadisi Projesi hayata geçirilecek, sağlık ekipmanları üretiminde cazibe merkezi kurulacaktır.''

-EXPO 2020'YE DESTEK-

İzmir'de Hazine'ye ait arazilerde tarımsal üretimde bulunanların, tarımsal desteklerden yararlanmasının sağlanacağını, Hazine arazilerindeki uyuşmazlıkların giderileceğini dile getiren Vural, bölgenin tarım ve hayvancılıktaki potansiyeline de dikkati çekerek, ''Üzüm, pamuk, zeytin, mısır gibi ürünlere fiyat garantisi verilecektir. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir'' dedi.

Vural, İzmir'in EXPO 2020 adaylığını da değerlendirerek, MHP olarak EXPO konusunda atılacak her türlü adımı desteklediklerini, iktidara gelmeleri halinde bu amaçla kentin 3 bölgesini kongre merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vural, Alsancak semtini kruvaziyer turizme entegre edecek çalışma yapacaklarını, Agora, Kadifekale'yi cazibe merkezi haline dönüştüreceklerini, Kemeraltı projesinin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Üniversitelerarası Yaz Oyunları için kentte yapılan spor tesislerinin atıl durumda olduğunu savunan Vural, kentte her 4 yılda bir ''İzmir Fuar Oyunları'' adı altında şehirlerarası olimpiyat oyunlarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

-''BİTMEYEN METRO, ARTIK KANAYAN YARA OLMUŞTUR''-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uzun bir süredir tamamlayamadığı metro çalışmalarının önemli, ancak bir türlü bitirilemeyen yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Vural, şöyle dedi:

''MHP milletvekili olarak bu metronun ne olursa olsun bir an önce bitirilmesi için her türlü desteği sağlayacağız. Bu konuda 'Şu yapıyor, bu yapıyor' diye ayrımımız olmayacak. Biz İzmir'e hizmet etmek istiyoruz. Kimin yönettiği önemli değildir. Bu bitmeyen metro, artık kanayan bir yara olmuştur. Bitmeyen metro kadar metronun Çiğli'ye önemli akslara götürülmesi de lazım. El birliğiyle bunu temin etmemiz gerekmektedir.''

MHP olarak İzmir'i marka olarak gördüklerini, bu markanın değerini koruyup yüceltmenin, idarecilerin görevi olduğunu dile getiren Vural, konuşmasını şöyle tamamladı:

''8 bin 500 yıllık İzmir'e kimse marka, kimlik kazandırmaya çalışmasın. İzmir çevresine, denizine sahip çıkılmasını istiyor. Kentin doymasını, yaşamasını, kentte yaşanmasını istiyor. İzmir'e çarpık bakanlar, milli kurtuluşun fitilini ateşleyen Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş müjdesi olmuş İzmir'e 'gavur' sıfatını yakıştıranlar, İzmir'e hakaret edenler, ondan sonra baskı ve tehdit şantajla İzmirli'nin iradesine hakim olmak isteyerek 'Korkma Hemşehrim' deyip, sanki İzmirliler onların kuluymuş gibi davranmak isteyenlere, hanımefendileri tenzih ediyorum, İzmir'de 35 kadını Erdoğan ile buluşturmak isteyenlere, Çalıkuşu'nun İzmir'de, Bozyaka'da neler yaptığını anlatacağız.''

Konuşmaların ardından MHP İzmir Milletvekili adayları hep bir ağızdan İzmir halkına yapacakları çalışmalarla ilgili söz verdiler.

aa



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs