En Sıcak Konular

Harika fikir, hadi yapalım!

3 Mayıs 2011 10:56 tsi
Harika fikir, hadi yapalım! ‘Avrupa ülkeleri Türkiye'nin üyeliğini referanduma sunacağız diyorsa biz de günü gelince halkımıza sorarız’.. Bu cümle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ait. İtirazımız olan tek nokta ise, ‘günü gelince’ ifadesi…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya yolunda şu ana kadar hep akılda duran ama bu seviyede nadiren dillendirilen bir cümle kurdu; "Avrupa ülkeleri Türkiye'nin üyeliğini referanduma sunacağız diyorsa biz de günü gelince halkımıza sorarız" dedi.

Aslında bu belki de daha önce gündeme gelmeliydi. Çünkü AB’nin ve ülkelerinin Türkiye’ye ilişkin referandum yapacakları söylemi hiç yeni olmadığı gibi, çok tatlı bir konu da değil.

Oysa Türkiye’nin de böyle bir hakkı var ve özellikle “halkın oyu ve egemenliği” kaidesinin üzerine oturan AKP dönemi politikalar için de aydınlatıcı olacağı açık.

Peki ama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “günü gelince” sözü ne ifade ediyor veya o gün ne zaman? Eğer bu zamanlama AB’nin referandumlarla Türkiye’yi dışladığı bir zamanlamaya yanıt olarak tasarlanıyorsa çok iyi bir fikir olmayabilir.

Zira, “referandum” sonuçları diplomatik manevralar için lojistik sağlayabilirlerse de, asıl amaç “halkın bir konuda ne düşündüğünü sorgulamak” olmalıdır.. Ama bunun ötesinde bir referandum sonucu, halkın kendisini yönetenlere verdiği bir “emir” de sayılır.

Eğer muhtemel AB referandumunda Türk halkı “hayır” derse, bu aynı zamanda bir emirdir ve ülkeyi yönetenlerin egemenliğin sahibine uymaktan başka yapacağı kalmaz.

Bu nedenle “günü gelince”yi anlamak zor. Çünkü insanlar “şimdi'nin nesi var" diye sorabilirler…

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,974 µs