En Sıcak Konular

Topbaş'tan su tasarrufu çağrısı

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulara su sıkıntısı yaşamamaları için depo yapmak yerine, tasarruf yapma çağrısında bulundu.

Topbaş, İSMEK tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Topbaş, kentte su kesintisi olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, İstanbul'da bu yazı çıkaracak, Eylül veya Ekim ayına ulaştıracak rezerv bulunduğunu söyledi.

Topbaş, “Sonbaharın başında da yağış alamazsak tabii ki sıkıntılar başlar. Onun için biz şu anda su kısıntılarını pek fazla gündeme getirmek ve tedirgin etmek istemiyoruz. Şu an için bir problem yok” dedi.

Bu yıl kış ayında yağmur ve kar yağmadığını, baharda bekledikleri yağışın olmadığını belirten Topbaş, bu arada havaların ısınmaya devam ettiğini ve o oranda da buharlaşma yaşandığını ifade etti.

Özellikle İstanbulluların kullanımda hassasiyet göstermeleri halinde bir problem yaşanmayacağını kaydeden Topbaş, şunları söyledi:

“Günde 2 milyon ton su kullanımımız var. Kentte yaşayan insanlarımız günde 4'te 1 tasarrufa girse, bu günde 500 bin ton tasarruf anlamına geliyor. Bu müthiş bir rakam. Böylece bir problem yaşamayız. İstanbulluları buna çağırıyorum ve özellikle istirham ediyorum.”

Su konusunda çalışmalarının devam ettiğini anlatan Topbaş, Melen Çayı projesinin birinci ayağını başlattıklarını, Yeşilçay'dan gelen su miktarını artırabilme, Istrancalar'daki su rezervlerini daha verimli kullanabilme ve aktarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Topbaş, “İstanbullu günde 4'te 1 tasarruf yapsa, bir Yeşilçay Barajı kadar neredeyse eşdeğer bir baraj yapmış kadar tasarrufumuz olur” dedi.

“Yağmur bombasıyla ilgili çalışma başlatıldığına” ilişkin iddia bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Topbaş, böyle bir çalışmayı düşünmediklerini söyledi. Kendilerince gerekli tedariklere girdiklerini ve hazırlıkları yaptıklarını belirten Topbaş, şunları kaydetti:

“Biz su kısıntılarına gittiğimiz takdirde depo yapma olayları başlayacak. Depo hem milli servet, hem de hijyen açısından çok sağlıklı bir iş değil. Bunlar kötü yatırımlar. Biz Melen Çayı'nı tamamen İstanbul'a getirdiğimiz zaman, şu an da İstanbul'un yıllık kullanımındaki mevcut barajların bir katı kadar daha su gelmiş olacak ve İstanbul'un kesinlikle su problemi çözülmüş olacak ama yapılmış olan depolar israftan öteye geçmeyecek. Vatandaş bu depoları yapmak yerine tasarrufta bulunsun, bize yardımcı olsun. Suyu dikkatli kullansın, bunu öneriyoruz.”

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFALAR

Kadir Topbaş, “Büyükşehir Belediyesinden bazı bürokratlar milletvekilliği aday adaylığı için istifalarını verdiler. Bunun çalışmalara olumsuz bir yansıması olur mu?” şeklindeki bir başka soru üzerine de geçen dönemlerle karşılaştırıldığında Büyükşehir Belediyesinden istifa eden bürokratların oranının düşük olduğunu söyledi.

O nedenle bir problem yaşanmayacağını kaydeden Topbaş, “Zaten devlette devamlılık esası var. Bütün sistemimizi biz buna göre düzenledik. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Topbaş, bir soru üzerine de Topkapı-Küçükçekmece arasında devam eden metrobüs projesinin devam ettiğini, ancak altyapı tesisatlarının bir yerden bir başka yere aktarılmasının uzun zaman aldığını, projenin Ağustos sonu Eylül başı devreye sokulmasının hedeflendiğini bildirdi.


Hürriyet



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs