En Sıcak Konular

İşçiler, sendikayı işgal etti

2 Mayıs 2011 16:20 tsi
İşten çıkarılan işçiler, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesini işgal etti...

İzmir'in Konak Belediyesinde taşeron işçi olarak çalışan ve işten çıkarıldıklarını iddia eden bazı işçiler, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesini işgal etti.

Konak Belediyesi önünde 67 gündür eylem yapan taşeron işçilerden oluşan bir grup, Mürselpaşa Bulvarı'ndaki Eti İş Merkezi'nde bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesine geldi. Pencereden sarkarak megafonla sloganlar atan işçiler, 67 gündür gece gündüz eylem yaptıklarını, kendilerine sendika sözü verenlerin sözlerini yerine getirmediğini iddia etti. İşçilere, iş merkezi önündeki arkadaşları da destek verdi.

Polis ile işçilerin görüşmeleri sürüyor.

DİSK'E BAĞLI BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASINI İŞGAL EDEN İŞÇİLER, BİR SAATLİK EYLEMİN ARDINDAN BİNAYI BOŞALTTI

İzmir'in Konak Belediyesinde taşeron işçi olarak çalışan ve işten çıkarıldıklarını iddia eden bazı işçiler, işgal ettikleri DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesini bir saatlik eylem sonunda boşalttı.

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesinin pencerelerine "67 kişiye sahip çıkamayan, 70 milyon kişiye nasıl sahip çıkacak" pankartıyla TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile eski sendikacı CHP İzmir Milletvekili adayı Musa Çam'ın fotoğraflarının üzerinde çarpı işareti atılmış resimleri asan grup, polisin ve sendikacıların araya girmesi sonunda eylemlerine son verdi. Alkışlar eşliğinde binadan çıkan işçilere, bina önündeki arkadaşları da destek verdi. Burada basın açıklaması yapan işçiler, sendikaların kendilerine destek vermek yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a destek verdiğini iddia ettiler.

İşçiler, "Sendikaları seçim malzemesi yapan, aidatlarını seçim politikasında harcayan sendikacıların yakalarına yapışacağız. Biz 67 gündür burada oturuyoruz, onlar Aziz Kocaoğlu'na, Hakan Tartan'a desteğe gidiyorlar. İşçilerin yanında olması gereken sendikaları, sokağa yanımıza bekliyoruz. Yanımıza gelmezlerse onları o koltuklarında rahatsız edeceğiz, oturtmayacağız. Bundan sonra Belediye İş Sendikasında olanları, il binasında olanları seyredin" diye açıklama yaptılar. Öte yandan Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerinin, eylemcilerin boşalttığı binadan slogan atmaları üzerine, taşeron işçilerle sendika üyeleri arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Taşeron işçiler daha sonra 67 gündür eylem yaptıkları Konak Belediyesi önüne döndü. (AA)



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs