En Sıcak Konular

'Ya İsrail'le ya da Hamas'la barış' demişti

2 Mayıs 2011 14:27 tsi
İsrail başbakanı Bünyamin Netenyahu, Fetih-Hamas barış ittifakının sadece İsrail’i değil, İsrail ve Filistin arasında uzlaşma isteyen herkesi endişelendirdiğini söyledi. Netenyahu, Ebu Mazin’e ya İsrail ya Hamas, demişti.

İsrail başbakanı, haftalık bakanlar kurulu toplantısında Fetih-Hamas ittifakından rahatsız olanın sadece kendileri olmadığını savundu. İsrail’in barıştan yana olduğunu, bölgede barış isteyen tüm ülkelere elini uzattığını iddia eden ve kendilerini yok etmek isteyen hiçbir cephe ile masaya oturmayacaklarını belirten Netenyahu mesajının tüm dünyaya olduğuna işaret etti.

İsrail başbakanı Bünyamin Netenyahu Fetih ve Hamas hareketleri arasında yapılan barış antlaşmasının sadece İsraillileri değil aynı zamanda İsrailliler ve Filistinliler arasında imzalanmış bir barış antlaşmasını görmeyi sabırsızlıkla bekleyen herkesi endişelendirdiğini savundu.

Haftalık bakanlar kurulu toplantısı esnasında konuşan Netenyahu şöyle dedi: ‘Barış antlaşması sadece bizim istediğimiz taraflarla yapılacak, İsrail’i yıkmayı isteyen (Hamas’a işaret ediyor) taraflarla değil.’

‘İsrail barışı gözetiyor’

Netenyahu İsrail’in barışı gözettiğini ve bölgede bu barışı sağlamayı isteyen tüm devletlere elini uzattığını iddia ederek İbrani devletine saldırmaya kalkan hiçbir cepheye karşı da elleri kolları bağlı durmayacaklarını belirtti. İsrail başbakanı bu sözlerinin tüm dünyaya özellikle de Avrupa liderlerine bir mesaj olduğunu ifade etti.

Netenyahu bundan önce Tel Aviv’in, Hamas hareketi ile herhangi bir barış antlaşması yapması halinde Ebu Mazin ile kesinlikle müzakerelere girişmeyeceğini açıklamış İsrail medyası aracılığıyla Ebu Mazin’e şu mesajı göndermişti: ‘Ya İsrail’le ya da Hamas’la barış.’

ZAHAR: ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİNİN BAŞBAKANI GAZZE'DEN OLMALI

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketinin üst düzey liderlerinden Mahmud Zahar, El Fetih ile Hamas arasındaki nihai uzlaşı anlaşmasının imzalanması öncesinde, yeni ulusal birlik hükümetinin başbakanının, taraflar arasında denge sağlanması için Gazze'den olmasını istediklerini söyledi.
    
Zahar, İngiltere'de Arapça yayımlanan El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada, Filistin yönetiminin ve Filistin Yasama Meclisi'nin (parlamento) başkanının Batı Şeria'dan olduğunu belirterek, bir denge sağlanması için kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanının Gazze'den olması gerektiğini belirtti.
    
Zahar, yeni başbakanın Hamas üyesi olmasının şart olmadığını vurgularken bu göreve atanacak isim üzerinde tüm siyasi grupların fikir birliği içinde olmalarının gerektiğine işaret etti.

HALİD MEŞAL KAHİRE'DE
    
Bu arada Hamas'ın Şam'da yerleşik siyasi lideri Halid Meşal, El Fetih ile Hamas arasındaki nihai anlaşmanın çarşamba günkü imza törenine katılmak ve Mısırlı yöneticilerle bu konuda görüşmelerde bulunmak amacıyla dün gece Kahire'ye vardı.
    
Gazze'deki yerel radyolar ise bölgedeki bağımsız bazı isimleri de içeren ve çeşitli partilerin temsilcilerinden oluşan bir delegasyonun bu sabah, imza töreni için Refah'tan Mısır'a geçtiğini duyurdular.
 




Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs