En Sıcak Konular

Ladin sonrasında dünyada neler olacak?

2 Mayıs 2011 14:26 tsi
Ladin sonrasını değerlendiren uzmanlar, El Kaide'nin zayıflayacağını ve ABD Başkanı Barack Obaman'ın ise 4 yıl daha ABD başkanlığını garantileyeceğini ifade ediyor.

Dünya medyası Usame bin Ladin'in öldürülmesi sonrası dünyada yaşanabilecek değişiklikleri konuşuyor. Uzmanlar, El Kaide'nin zayıflayacağını ve ABD Başkanı Barack Obaman'ın ise 4 yıl daha ABD başkanlığını garantileyeceğini ifade ediyor. Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, "Önemli olan sembol bir ismin bulunması. Nasıl ki Che vurulduktan sonra Latin Amerika'daki sol hareketlerde bir yavaşlama olduysa burada da büyük psikolojik etkisi görülecektir" dedi. Uzmanlar ayrıca, Ladin'in öldürülmesinin Obama'ya yeni seçimleri kazandıracağını belirtiyor.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin örgüt üzerinde muhtemel bir etkisi olacağını bildirdi. Müslüman Kardeşlerin sözcüsü Cemil Ebu Bekir, ''El Kaide muhtemelen lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinden etkilenecek ama uluslararası toplum Müslümanlara, Filistin meselesine karşı tavrını değiştirmezse, yolsuzluğa bulaşmış tiranlara desteğini sürdürürse El Kaide benzeri hareketler gün yüzüne çıkacaktır'' ifadesini kullandı.
    
ABD ARTIK IRAK VE AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMELİ

Mısır'daki Müslüman Kardeşler de Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra Amerikan güçlerinin artık Afganistan ve Irak'tan çekilmesi gerektiğini belirtti. Müslüman Kardeşler yönetim kurulu üyesi İssam El Eriyan, Bin Ladin'in ölümüyle, dünyadaki şiddetin gerekçelerinden birinin ortadan kalktığını söyledi.
    
El Eriyan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan ve Irak'tan çekilmesi, Amerikalı ve Batılı güçlerin uzun süredir Müslüman ülkelerine zarar veren işgaline son vermesinin zamanının geldiğini belirtti.


Kaynak: Timeturk ve Ajanslar

 



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,462 µs