En Sıcak Konular

Teslim olmaları için 15 gün süre verdi

2 Mayıs 2011 13:58 tsi
Suriye yasadışı eylemlere katılanlara teslim olmaları için 15 gün süre verdi

İçişleri Bakanlığı; ülkede yaşanan olaylar çerçevesinde provokasyona kapılarak yasalara aykırı eylemlerde bulunanların, 15-05-2011 tarihine kadar silahlarıyla birlikte teslim olmaları ve güvenlik güçlerine yardımcı olmaları halinde kanuni cezalardan muaf tutulacaklarını ilan etti.
Suriye resmi haber ajansı el Sana’ya göre, Bakanlık dün akşam yayınladığı bildiride; “yürürlükteki yasalar doğrultusunda vatandaşların selametini korumakla birlikte ulus düşmanlarının her türlü yöntemle sarsmaya çalıştıkları ulusal birlik, istikrar ve güvenliği pekiştirme amacıyla; provokasyona yada çeşitli oyunlara gelen tüm vatandaşları 15-05-2011 tarihine kadar teslim olmaya çağırıyoruz,” açıklaması yapıldı.

İHBARCILARA CEZA YOK
Bildiride; olaylar ışığında provokasyona ya da oyunlara gelmeleri sonucunda silah taşıma, güvenliği ihlal etme ve gerçekleri saptıran açıklamalarda bulunma gibi yasa dışı eylemler düzenleyen ya da ortak olan kişilerin söz konusu tarihten önce silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim ederek şüpheli kişilerin ve silahların yerlerini ihbar etmeleri halinde yasal sorumluluğa tabi tutulmayacaklarını ifade etti.

MUHALİFLERE OPERASYONLAR BAŞLADI
Suriye’nin Der’a kentinde kanlı operasyon sonrası kontrolü ele geçirdikten sonra ülke çapında muhaliflere yönelik gözaltı operasyonları başlattı.

Reuters haber ajansına göre Beşar Esad kontrolündeki Suriye yönetimi ülke çapında yaşanan gösteriler sonrası gözaltı için operasyonlara başladı.

Suriye güvenlik güçleri Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kamışlı kentinde iki Kürt muhalifi tutukladı.
Reuters haber ajansına göre, Suriye güvenlik güçleri iki Kürt muhalifi ülkede gerçekleştirilen gösterileri organize etme iddiası ile tutukladı.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Abdelqader el Abdelsamad ve Ali Khaznawi adındaki iki kişinin tutukladığını doğrulayarak bu kişilerin protestolarda öncülük ettiğini ve bu yüzden tutuklandığı açıklandı.

LÜBNAN SINIRINDAKİ SURİYELİLER EVLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI

En Nahar2dan edinilen habere göre, Cuma günü Suriye’de yaşanan olaylar sonrası Lübnan sınırına yığılan 1500 kişiden oluşan 325 ailenin 150 ailesi Suriye’nin evlerine döndü.

Lübnan sınırında kalan ailelerinin Suriye’de güvenliğin daha fazla sağlanması sonrası evlerine dönmesi bekleniyor.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN KAMPI ZİYARETE AÇILDI

Suriye'deki çatışma ortamından kaçıp, Hatay'ınYayladağı İlçesi'nden sınırı geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in barındıkları çadır kamp, ziyarete açıldı.

29 Nisan'da Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Harabjoz Köyü'nden Yayladağı'nın Güveççi Köyü'ne gelen 263 Suriyeli, Tekel'in eski deposunun bahçesinde Kızılay'ın kurduğu 60 çadırdan oluşan kampta tutuluyor. Demir parmaklıklar ve tel örgülerle Çevreli kampta tutulan sığınmacıların,Türkiye'de yaşayan yakınlarıyla görüştürülmesine başlandı. Kamp girişinde kaydı alınan Türk vatandaşlar, yakınlıklarını ispatlamak şartıyla görevliler eşliğinde çadırlara götürüldü.

Dünya Bülteni



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,417 µs