En Sıcak Konular

Davutoğlu: Çok önemli bir gelişme

2 Mayıs 2011 13:51 tsi
Davutoğlu: Çok önemli bir gelişme Bin Ladin'in öldürülmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Davutoğlu, olaydan ders çıkarılmasını beklediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD güçleri tarafından El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini önemli bir hadise olarak yorumladı. Davutoğlu, ''Umarım bu olayın ardından dünyada El Kaide'nin ortaya koyduğu yanlış olan imaj ortadan kalkar.'' dedi.

Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından sunulan Anadolu'nun Sesi programına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yerel televizyonların yöneticilerinin sorularını, AK Parti Genel Merkezi'nde canlı yayında cevaplandırdı.

Davutoğlu, Ladin'in öldürülmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ladin'in öldürülmesi sonrası gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Davutoğlu, ''Umarım El Kaide ile birlikte dünyaya yayılmak istenen olumsuz Müslüman imajı ortadan kalkar. El Kaide ile birlikte Müslüman dünya ile terör ilişkilendirilmesi ortadan kalkar.'' diye konuştu.

El Kaide ve Usame Bin Ladin'in, insanlık üzerinde yanlış bir algı oluşturduğunu ve ''Ahmet, Mehmet, Muhammed isimlerinin terör ile yan yana anılır hale'' geldiğini belirten Davutoğlu, ''Bu yanlıştı. İnşallah bu yanlış, bu olayın ardından düzelir. Biz hep El Kaide'nin karşısında olduk. El Kaide yanlış bir imaj doğurdu. Müslüman ile terör yan yana anılır hale getirilmek istendi. Biz El Kaide'nin de bu yanlış imajın da karşısında olduk. Bu olaydan büyük dersler çıkartılmasını bekliyoruz.'' diye konuştu.



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs