En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Adıyaman mitinginde konuştu

2 Mayıs 2011 13:50 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Mahsuni'nin bir türküsü var, 'Yoksulun sırtından doyan doyana' der. Bunlar yoksulun sırtından da para kazanmaya alışmışlar. Ne vicdan ne ahlak var bu politikada. Bu politika, yandaşı zengin etme politikasıdır'

Kılıçdaroğlu, Adıyaman Emniyet Meydanı'ndaki mitingde, Adıyaman'da su, toprak, güneş, tarih her şeyin olduğunu; ancak suyu, güneşi, toprağı buluşturup alın terini değerlendiren siyasi iradenin bulunmadığını ileri sürdü.

Adıyaman'ın kan kaybettiğini, nüfusunun yarısının Yeşil Kartlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da İşsizlik Derneği kurulduğunu, derneğin belediye başkanı tarafından hizmete açıldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Bir kentte, toprağın, güneşin, suyun, çalışkan insanların var, bereketli bir alan, nasıl oluyor da bu kadar bereketin içinde siz İşsizlik Derneği kuruyorsunuz? Demek ki insanlar işsiz. 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, 9 yıl az buz değil'' dedi.

Alanda asılı ''Ülkemizin zenginliğinden payımı istiyorum'' yazılı pankartı gösteren Kılıçdaroğlu, ''Size pay verdiler mi? Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'a geldiğinde rica ediyorum kendisinden, İşsizlik Derneğini ziyaret etsin. Hükümetsin sen, Başbakansın, 'işsizliği bitireceğim' diye iktidar oldun. Niye bitiremedin?'' diye konuştu.

Başka illere mevsimlik işçi olarak gidenlerin, çoğu zaman gazetelerde ölüm haberlerinin görüldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, ''O hayatlarını kaybeden evlatların günahı, onları başka yerde çalışmak zorunda bırakan bu hükümetin ekonomi politikalarınadır'' diye konuştu.

-''HORTUMLAMA POLİTİKASI''-

Çiftçilerin de hayatından memnun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu, elektriğini, gübresini satarsın, sonra elde ürünün de karşılığını vermezsin. Buna hortumlama politikası denir. Çiftçinin alın terini hortumlama politikasıdır bu. Ama benim çiftçiye sözüm var. Bu ülkede derdi, sorunu olan her yurttaşın adresi bellidir. Halkın partisidir o adres. Haklın iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım.

Yeri gelince konuşursun, 'Türkiye dünyanın 20. büyük ekonomisinden birisi' dersin, yedi sülaleni zengin edersin, bütün hortumcuları desteklersin, devletin kaynağını çarçur edersin, çiftçiye gelince 'parayı nereden bulacaksın?' diyor. Parayı bulacağız. Çiftçi üretiyor çünkü. Çiftçiyi desteklediğin zaman, Yunanistan'dan pamuk getirmezsin, tütün ekilir burada, Amerikan tütünü kullanmazsın.''

Eline tütün alarak, ''Bu tütün, Adıyaman'ın onurudur. Adıyamanlının alın teri vardır bunda'' diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Sen kalkacaksın Amerikan sigaraları satılsın diye Türk tütününü yasaklayacaksın, bir de kalkacaksın Rahmetli Ecevit'e dil uzatacaksın. Afyon ekimini yasaklamışlardı, Ecevit ne yaptı? Direndi, 'benim köylüm bu ülkede afyon da ekecektir, alın terinin karşılığını alacaktır. Tütünü Adıyamanlı ekecek, biz bunu yapacağız. Karşılığını da alacak. Onlar yasak getirecek, biz özgürlük getireceğiz. Bizim özgürlük anlayışımız sadece düşünce özgürlüğü değil. Aynı zamanda emeğe, çiftçiye özgürlük getireceğiz. Kota denen uygulamalara son vereceğiz.

Çiftçi kardeşlerim, bu işin kaynağı nereden bulunacak diye merak ediyorlarsa kuyumcuları bir ziyaret etsinler, akşam eve giderken eşlerine birer pırlanta yüzük alsınlar. Çünkü o pırlantada vergi yok. Mazotta dünyanın en pahalı vergisi var. Başbakan buraya gelince sorun, deyin ki, 'CHP Genel Başkanı buraya geldi, dedi ki: 'Mazotta dünyanın en pahalı vergisi var, pırlantada yok.' Bakalım ne diyecek. Ne söyler, bir şey söyler mi? İnkar ederse size söz veriyorum. O Bakanlar Kurulu kararını onun yakasına iliştireceğim, öyle gezsin Anadolu'yu.''

-''YOKSULUN SIRTINDAN DOYAN DOYANA''-

Türkiye'nin kullanmadığı doğalgazın bedeli olarak 2 milyar 400 milyon dolar bedel ödediklerini, Türkiye'nin 1 yılda ithal edilen tarım ürünlerine 10 milyar dolar ödediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''10 milyar doların 5 milyar dolarını bizim çiftçimize öde, çiftçimiz bırak, Türkiye'yi bütün Ortadoğuyu'yu, bütün dünyayı besler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluğun en yoğun yaşandığı illerden birinin de Adıyaman olduğunu, aile sigortasını getirerek, yoksulluğu tarihe gömeceklerini anlattı.

''Senin makarnana, senin bulguruna bu ülkenin ihtiyacı yok'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Ailede kadının banka hesabına parayı yatırırsın olur biter. Devlette bu işi yapan 14 kurum var. Onlar hesabını bilmezler, bu kardeşiniz bilir. 14 kuruluşun bütçesini topladık, onlar toplayamaz da biz topladık. Yapacağımız 600 lira, tüm kamu harcamalarının yüzde 1,7'si. Koskoca yüzden 1,7'yi yoksula ayırmıyorsan senin hükümette ne işin var? Size bir soru; Allah aşkına, hanede kadının banka hesabına para yatırmak varken niye mal olarak veriler bunlar? Hiç aklınıza geldi mi?

Mahsuni'nin güzel bir türküsü var, 'Yoksulun sırtından doyan doyana' der. Bunlar yoksulun sırtından da para kazanmaya alışmışlar. Yoksulun sırtından nasıl kazanıyorlar? Bakıyorsunuz o malzemeleri, kendi yandaş şirketlerinden, 1 liralık malı 5 liraya alıyorlar. Sadece dağıttıkları kömürden yaptıkları yolsuzluk, eski paraya göre 1 katrilyonun üstünde. Vicdan var mı, ahlak var mı bunlarda? Samimi söylüyorum: Ne vicdan ne ahlak var bu politikada. Bu politika, yandaşı zengin etme politikasıdır. Halkı düşünmüyorlar. Yoksulluğu önlemek değil, yoksulu yönetmek istiyorlar bunlar. 'Herkes yoksul, fakir olsun, 2 kilo makarnaya bana oy versin' diyorlar. Hatırlıyorsunuz değil mi, buzdolabı, çamaşır makinesi dağıttılar. Ama bir baktılar ki, başlarına buzdolabı, çamaşır makinesi kadar taş düştü, orada kaybettiler. Ben halkıma güveniyorum. Halkımın sağ duyusuna güveniyorum. Bizim politikalarımız halk için, halkı güçlendirmek, halkın iktidarını sağlamak içindir.''

 



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,517 µs