En Sıcak Konular

Üzümün çöpünden 60 milyon avro

0 0 0000 00:00 tsi
Üzümün çöpünden 60 milyon avro Çöpten altın çıkarmak deyimini doğrularcasına Fransız milli takım kayakçıları Mathilda ve Bertrand Thomas, , çöpe attıkları üzümün çekirdeğinden tam bir servet kazandılar.

Üzüm bağlarını ziyaret eden Bordeaux Eczacılık Fakültesi’nde görevli Prof. Vercauteren üzüm çekirdeklerinin dünyanın en güçlü antioksidanı olduğunu söyleyince, üçlü birlikte çalışarak kırışıklıklara karşı Caudalie markasını ürettiler. Böylece anti-aging’de (yaşlanmayı geciktirme) dünyanın en çok satan üçüncü ürününü çıkaran üçlü, yılda 60 milyon Euro ciroyu da paylaşıyor. 29 ülkede satılan Caudalie, açtığı spalarla da dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ

Üzüm çekirdeğinden elde edilen resveratrol, polyfenol içeren ürünlerde dünya liderliği hedeflediklerini anlatan Caudalie İhracat Müdürü Nathalie Ohana, "Türkiye pazarına iki yıl önce girdik. Çok büyük bir potansiyel gördük. Türk kadını kendini önemsiyor, güzelliğine önem veriyor. Türkiye’de 100 eczanede varız ve ciromuz 200 bin Euro’yu aşıyor. Daha çok büyüme şansı görüyoruz" dedi. Bir Akdeniz ülkesi olarak gördüğü Türkiye’nin köklü üzüm ve şarap kültürüne değinen, Ohana, gün ışığının bol olduğu Akdeniz ülkelerinde, daha çabuk yaşlanabilen kadınların cildini daha çok koruma gereği duyduğunu, Kuzey ülkelerinde gün ışığı etkisinin azaldığını söyledi. Ohana, Türkiye’de hamam ve spa kültürünün çok eski olduğunu da hatırlattı.

İLK 5’TE OLACAĞIZ

Fransa ve İtalya gibi önemli pazarlarda en çok satan ilk 5 ürün arasında olduklarını kaydeden Ohana "Türkiye’de de en çok satan ilk 5 marka arasında olma hedefimiz var. Fransa’daki popülaritemizi Türkiye’ye de taşımak istiyoruz. Fransa’da en çok satan üçüncü ürün Caudalie" diye konuştu. Türkiye’de erkeklerin genel olarak cilt bakımı ve kozmetiğe pek ilgi göstermediğini hatırlatan Ohana, erkeklerin Fransa’daki kadar önemsediği taktirde pazarın çok daha fazla büyüyebileceğini belirtti.

ECZANELER ELÇİMİZ

Bilim ve Ar-Ge’nin işlerinin çok önemli bir kısmı olduğunun altını çizen Ohana şunları söyledi: "Bu nedenle eczaneler çok önemli. Eczaneler bizim elçimiz gibi. Avrupa’da 70 bin eczanede ürünlerimiz satılıyor. 2006’da yüzde 37 büyüdük. Cironun yüzde 75’i Fransa, kalanı diğer 28 ülkeden. Pazar büyüklüğü açısından Fransa’yı ABD, İtalya, Almanya, İngiltere, Belçika ve İspanya izliyor."

YAŞLANMAK İSTEMEYİZ

Tüm dünyada anti-aging pazarının hızla büyüdüğüne dikkat çeken Ohana, "Yaşlanmak doğanın kanunu; kırışırız. Yer çekimi var; sarkmalarımız olur. Bu gerçeklerle yüzleşmek istemeyiz. Yaşlanmak hayatın sonuna yaklaşıldığını hatırlatır. Bu duygudan kurtulmak isteriz. Anti-aging pazarı da böylece büyüyor" şeklinde konuştu. Ohana, öte yandan krem ve serumların ameliyatlara ve lazere alternatif olarak da tercih edildiğini söyledi. Dunyabulteni



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs