En Sıcak Konular

'Türkiye gelişmiş 20 ülke arasına girdi'

1 Mayıs 2011 20:48 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin gelişmiş 20 ülkeden biri haline geldiğini, dünya ekonomisi içerisinde de 16. sırada yer aldığını belirterek, ''Hedefimiz, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek'' dedi.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Çiğdem Orhan Sarıkaya ile partisinin seçim bürosunun açılışını yapmak üzere Ankara'nın Elmadağ ilçesine gelen Bakan Çiçek'i, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, AK Parti Elmadağ İlçe Başkanı Satılmış Yaman ve partililer karşıladı.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün önemine değinerek, geçmişte gerçekleştirilen kutlamalarda büyük acılar yaşandığını, ancak o günlerin geride kaldığını söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun kutlanmasını dilediğini bildiren Çiçek, ''Herkesi bu çerçevede bu şenlikleri kutlamaya davet ediyoruz. Ancak şunu da biliyoruz. 1 Mayıs nedeniyle ne kadar yasa dışı örgüt varsa onlar fırsatçılık etmeye, bugünü istismar etmeye çalışır. İnşallah bu törene katılanlar, bu fırsatçılara bu imkanı vermez. Güvenlik güçlerimizin görevlerini yapmaya yardımcı olurlar'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinin ülkeye ve Türk Milletine hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

''İnşallah milletimiz kendisi için, ülkemiz için hayırlı bir karara varacak. Biz de o karara saygı duyacağız. Çünkü demokraside milletten üstün güç yoktur. Demokraside her sözü millet söyler ve herkes milletin söylediği söze, milletin verdiği karara itibar eder. Milletin kararına itibar edilmezse, millet yok farz edilirse, o milletin başına neler geldiğini son üç beş aydır eski Osmanlı coğrafyasında yaşadığımız olaylardan görüyoruz. Libya'da görüyoruz, Tunus'ta görüyoruz, Mısır'da görüyoruz. Şimdi yanı başımızda Suriye'de görüyoruz. Millete rağmen milleti yönetmek mümkün değil. Devlet, millet için vardır. Millete hizmet etmeyen devlet, devlet olmaz.''

Milletvekili seçimlerinin hem Türkiye hem de Türkiye'nin yer aldığı bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

''Bölgemizde nelerin olup bittiğini televizyon ekranlarından görüyoruz. Bazı ülkelerde iç savaş var, kan gövdeyi götürüyor, kardeş kardeşi boğazlıyor. Bu gelişmelerin hepsi Türkiye'yi doğrudan etkiliyor. 'Bize ne Suriye'den, Libya'dan, Mısır'dan, Tunus'tan' diyemiyoruz. Çünkü burada bizim tarihi ve kültürel bağlarımız, ekonomik ilişkilerimiz var. Geçen yıl Suriye ile ilişkilerimizde hesaplanan, kayda giren ticaretimizin miktarı 2,5 milyar dolar civarındadır. 2,5 milyar dolar deyip geçmeyin. Bundan 25 yıl evvel bu memleketin bir yıllık ihracatı 3 milyar dolardı. Onun için biz bu ülkelerle vizeleri kaldırdık. Ekonomimiz büyük bir canlılık kazandı. Dünyadaki krizin hasarının en azının ülkemize yansımasını teminen bölgemizde yaptığımız ticaret Türkiye'ye bir can suyu gibi geldi ve sanayimiz tekrar çarklarını döndürmeye başladı. Onun için orada olup biten her olay her yönüyle bizi ilgilendiriyor. Onun için bu seçimler yalnızca bizim için değil, bölgemiz için de önemli.''

-VAATLER SİYASETE İTİBAR KAYBETTİRİYOR-

Türkiye'de 66 partiden 27'sinin seçime girme hakkı olduğunu ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Bu partilerden bazıları Türkiye'nin her tarafında şeklen var, ama realitede fiilen yok. Onun için Türkiye'nin ana partisi, esas partisi Türkiye partisi, AK Partidir. 12 Haziran'da millet bir seçim yapacak. Biz isteriz ki tercihini istikrardan yana yapsın'' dedi.

Türkiye'nin bugün en önemli meselesinin istikrarın devam etmesi olduğunu ifade eden Çiçek, 1950 yılında çok partili hayata geçildiğini, aradan geçen 60 yılın 30 yılında istikrarın olmadığını söyledi. Türkiye'nin sahip olduğu her şeyi, istikrarlı olduğu dönemlerde kazandığına işaret eden Çiçek, Türkiye'deki kalkınma hamlesinin istikrarla beraber hızlandığını kaydetti.

''Bugün Türkiye, birinci lig ülkesi haline gelmiştir'' diyen Bakan Çiçek, Türkiye'nin gelişmiş 20 ülkeden biri haline geldiğini, dünya ekonomisi içinde de 16. sırada yer aldığını, hedeflerinin 2023 yılına gelindiğinde dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek olduğunu bildirdi.

En çok vaatlerin seçim zamanında yapıldığını anımsatan Çiçek, bu durumun siyaset kurumuna itibar kaybettirdiğini söyledi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vaat yapılıyor, kaynağı gösterilmiyor. Kaynak nerede? Sadece belli vaatleri yapmak yetmiyor. Neredeyse birileri iktidara geldiği zaman ertesi gün herkesin kapısına birer kese altın bırakacak. Herkesin kapısına birer şişe süt bırakacak. Bu değirmenin suyu nereden gelecek, bunu söyle denildiğinde, yok. Demogoji, itham, iftira onun için Türkiye bir yere gelecekse akıllı projelerle gelecek. Türkiye bir yere gelecekse çılgın projelerle gelecek. Projeyle gelecek, üretimle gelecek, lafla gelmeyecek. Lafın iyisi söylendi de işin iyisi yapılmadı. Şimdi siyaset sadece laf etmek değil, işin iyisini yapmaktır. İşin doğrusunu yapmaktır. Yanlış yaparsanız gelecek nesillerin hakkını hukukunu yersiniz.''



Bu haber 1,423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs