En Sıcak Konular

Vali Mutlu: 1 Mayıs kutlamalarında gözaltı yok

1 Mayıs 2011 18:53 tsi
Taksim'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını değerlendiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, grupların olaysız dağıldığını, gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını açıkladı. Vali Mutlu ,yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için Taksim'e kat

Vali Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ndeki kutlamalara ilişkin değerlendirmesini İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yaptı. Taksim Meydanı'nın sendika ve sivil toplum kuruluşlarına ait memurlar ve işçiler tarafından doldurulduğunu dile getiren Mutlu, "15.00 itibariyle gruplar Taksim Meydanı'ndan olaysız dağılmaya başladılar. Tüm gurupların olaysız dağıldığını ve emek ve dayanışma gününün şiddet içermeden tamamlandığını söylemek istiyorum." dedi.

Taksim meydanına kaç kişinin katıldığı yönündeki soruya ise Mutlu, "Taksim'in kapasitesi belli. Bu rakamı açıklamamız farklı değerlendirmelere yol açar. Bu konuda değerlendirmeyi herkes kendisi yapabilir. Taksim meydanına katılım sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapmamıza gerek yok. Katılım sayısıyla ilgili olarak bizim herhangi açıklama yapma durumumuz yok. Bunu sizler kendiniz ayrıca değerlendirebilirsiniz." ifadelerin kullandı.

Basın mensuplarının 'Herhangi bir gözaltı var mı?' şeklindeki soruya Mutlu, "Hayır, şu ana kadar şiddet içeren herhangi bir olay olmaması nedeniyle bir gözaltı da yapılmamıştır.

İstanbul'da ilk kez gerçekleşiyor galiba gözaltısız 1 Mayıs Bayramı. Evet, şiddet içermediği takdirde bu tür günlerin ilimizde ülkemizde çok rahat kutlanabileceğini göstermesi bakımından çok önemli bir ölçüdür. Tabi alınmış olan tedbirler de, bu konuyla ilgili hassas görev yürüten ve görevlerini fevkalade iyi tamamlayan emniyet teşkilatımızı da güvenlik teşkilatımızı da müdürümüzden polis memuruna kadar ayrıca tebrik etmek istiyorum. İstanbul'umuz için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün sıkıntısız bir şekilde şiddet içermeden tamamlanmış olması iyi bir tecrübedir. Bundan hepimizin istifade etmesi gerekir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

'Kutlamalar ile ilgili herhangi bir tereddüt var mıydı?' şeklindeki soruya ise Mutlu, "Muhtelif açıklamalarımızda halkımızın güvenliğini, Taksim meydanına gelecek olan işçilerin güvenliğini her zaman en titiz şekilde takip edeceğimizi belirttik. Şayet bir sıkıntı görseydik, bunu da İstanbullularla, halkımızla ve emekçilerimizle paylaşırdık. Bunun gerekçelerini de izah ederdik. Dolayısıyla iyi takip ettik ama herhangi bir sorun yaşanmayacağına kanaat getirdiğimiz için buna müsaade ettik. Şayet böyle bir kaygımız olsaydı, bu kaygı içerisinde hareket etmezdik. Dolayısıyla Taksim meydanına gelecek olan grupların günün mana ve ehemmiyetine uygun bir şekilde kutlayacaklarına dair kanaatimiz vardı." diye konuştu.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs