En Sıcak Konular

2B'ler seçimden sonra

1 Mayıs 2011 17:33 tsi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Seçimden sonra yasayı çıkarıp, 2B alanlarının vatandaşlara devrini gerçekleştireceğiz'' dedi.

Bakan Demir, Kavak ilçesinde bağlı Yeralan köyü Serniç Mahallesi'nde organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Bakan Demir, Türkiye'nin bölgesinde önemli bir konumda olduğuna işaret ederek, ''Türkiye doğudan, batıdan gıpta ile takip ediliyor. Artık bu ülkenin insanına dünya gıpta ile bakıyor. Dünya insanlığı için çok önemli bir ülkeyiz. Değerlerimize geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de sahip çıkalım'' diye konuştu.

Bu arada bir vatandaşın 2B uygulamasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Demir, şunları söyledi:

''2B ile ilgili tüm düzenlemeleri yaptık. Anayasa oylaması sonrasında seçim sürecinin yaklaşmış olması nedeniyle söz konusu uygulamada sıkıntı yaşanabileceği düşünüldü, Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildi. Seçimden sonra bu yasayı çıkarıp, 2B alanlarının vatandaşlara devrini gerçekleştireceğiz. Merak edilen bir başka konu, daha önce tapulu olup da, 2B'ye dönmüş olanların arazisi de bedelsiz verilecek. Ama, daha önce tapusu olmayan yani ormanı açıp da tarla yapmış insanların ise 2B kapsamına dahil edilmiş ise ödeyebileceği bir miktar takdir ile taksitlendirilip, vatandaşa satılacak. Orman ve tesis kadastrosu geçtiğinde eğer 2B değilse, her ne kadar fındıklık, bahçe gibi ormanın içine girmiş alanlar için şu anda içinde bulunduğunuz düzenlemeye dahil edilemeyecek. Böyle bir imkan yok. Ormanla ilgili hüküm Anayasa hükmüdür. Eğer orman alanı denmiş ise onunla ilgili bir satış işlemi yapmak söz konusu değil. Şu anda kadastro geçip de arazisi tarla olup da orman konumunda tescil edilmiş arazi sahiplerinden kayıtlarını bizlere ulaştırmasını istiyoruz. Bize ulaştırırlarsa yeni bir teftiş heyeti çıkarırız. Bazen kadastro komisyonlarından vatandaş aleyhine tespit yapılabiliyor. Böyle bir şey olmuş ise, onu tespit imkanı bize tanınmış olur. O vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışırız.''

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili adayı Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Damirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin ardından Bakan Demir, Baruthane Mahallesi'ndeki Batı Park'ta piknik alanlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs