En Sıcak Konular

Kılıçaroğlu, orduyu yeniden kuracak

30 Nisan 2011 23:08 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, orduyu yeni baştan kuracaklarını belirterek, "Daha dinamik, daha güçlü bir orduyu biz yeniden kuracağız." dedi.

Seçim çalışmaları için geldiği Hatay'da son olarak İskenderun ilçesinde konuşan Kılıçdaroğlu, askerliği 15 aydan önce 9 aya sonra da kademeli olarak 6 aya indireceklerini söyledi.

Akşam karanlığında belediye önünde halka seslenen Kılıçdaroğlu, askerliği indireceklerini söylediklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hemen "o zaman ülkeyi kim savunacak" diye karşı çıktığını hatırlatarak, "Senin oğlun 21 gün askerlik yaparken aklına gelmiyor da vatan savunması gariban 6 ay yapacakken mi aklına geliyor? Biz öyle topla tüfekle değil, inancımızla, imanımızla, yüreğimizle bu ülkeyi savunuruz. Kuvay-i Milliye'nin ne olduğunu sen bilmezsin Recep Bey, biz biliriz. Onun için hiç merak etme; daha dinamik, daha güçlü bir orduyu biz yeninden kuracağız. Böyle emek harcayan değil zaman harcayan değil, gücü, kuvveti olan ülkeyi koruyabilecek bir orduyu yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren partinin CHP olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını CHP vermiştir. Bu nedenle bütün kadınlarımızı CHP'ye bekliyorum. Kadınlarımıza aile sigortası getireceğiz. Kadını; güçlü kimseye muhtaç olmadan yaşatacağız. Hemen parayı nerden bulacaksınız dediler. Bu ülkede para var yeter ki topladığın parayı yerinde ve zamanında kullan." diye konuştu.

Bir milyon 700 bin genci şifre ile kandırıp hesap vermeyenlerden hesap soracağını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızın geleceğiyle oynayacaksınız, önce şifre yok diyeceksiniz, ardından olabilir, en sonunda da varmış diyeceksiniz sonrada o koltukta oturacaksınız, öylemi?" şeklinde konuştu.

"EMEKLİLER İKİ ELİM YAKANIZDA"

Türkiye'de 9 milyon emeklinin bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dokuz milyon emekli var bu ülkede. Seçimlerde iki elim yakalarında olacak. Ya mevcut olan düzene devam ederler ya da ben de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olacağım, ben de milli gelirden pay alacağım diyorsanız adres belli. Emekliler 9 milyon, eşleriyle beraber 18 milyon. İsterlerse tek başına bir partiyi devirir yerine başkasını iktidar yaparlar. Benim kadar emeklinin hakkını savunan yok. Emekli ya CHP'yi savunacak yada sürünecek, ikisinin arasında bir şey değil."

"HESAP VERMEYİ NAMUSUMUZ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Ülkenin çıkarlarını savunacaklarını ülke için mücadele edeceklerini dile getiren CHP lideri, "Etrafımız kaynıyor ama iktidar ne yaptığını bilmiyor. Unutmayın siyasetçi hesap vermiyorsa geçmişinde karanlık bir şeyler var demektir. Biz hesap vereceğiz. Hesap vermeyi namusumuz kabul ediyoruz. Halkına hesap vermeyen siyasetçi olur mu? Yeni CHP halkın partisidir. Devrimler yapmış partidir. Dünyanın en eski siyasi partilerinden biridir. Bir; CHP'yi kuranlar bu cumhuriyeti kurmuştur. İki; CHP kadroları çok partili döneme geçmiştir. Üç; CHP'liler sosyal demokrasiyi bu ülkeye getirdiler. Şimdi dördüncü büyük bir devrime hazırlanıyoruz. CHP'liler demokrasiyi ve özgürlüğü getirecekler. En büyük devrime hazır mısınız? Siz hazırsanız bizde hazırız. CHP varsa herkes için var." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Hatay'dan ayrılarak hava yoluyla Ankara'ya döndü.

(CİHAN)



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs