En Sıcak Konular

Savunma Bakanı'ndan 65. madde açıklaması

30 Nisan 2011 16:42 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TSK Personel Kanunu'nun 65. maddesinde yapılan değişikliğin Balyoz davası sanıklarını kurtarmaya yönelik olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı Vecdi Gönül, 12 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Vecdi Gönül'ü parti girişinde AK Parti Manavgat ilçe Başkanı Nejat Tığlı, Kadın Kolları Başkanı Ümmü Gülsüm Cengiz, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan karşıladı.

Bakan Gönül, parti binasında AK Parti Antalya milletvekili adayları ile birlikte yaptığı basın açıklamasında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gönül, bugün bir gazete yer alan TSK Personel Kanunu'nun 65. maddesindeki değişikliğinin Balyoz davası sanıklarını kurtarmaya yönelik olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Gönül, "Gazetenin bir tanesinde diyor ki, 65 maddedeki değişiklik, Balyoz davası sanıklarını kurtarmak için yapıldı. O zaman kendisinin adlandırdığı bir dava yoktur. Kaldı ki o tarihte askerlerin tamamı, askeri mahkemelerde muhakeme edilirdi. Sivil mahkemeye gidiş ondan 1.5 sene sonra yapılan kanun değişikliği ile yapıldı. Olmayan bir davanın sanıklarını nasıl kurtaracaksınız? Bu kanunun taslağını hazırlayanlar, ileride askerler sivil mahkemelerde muhakeme edilir diye keramet sahibi miydiler? Elbette değil. Binaenaleyh sonradan açılan bir davanın böyle bir kanun değişikliği hiç bir alakası olmaz. Dava açıldıktan sonra kanunu değiştirseydik haklı olabilirdi. Gazete yazılan haber tamamen dayanaktan yoksun ve hayal mahsulüdür." diye konuştu.

Antalya'dan milletvekili adayı olduğu için onur ve gurur duyduğunu belirten Gönül, hedeflerinin 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi 3. defa tek başına iktidara getirerek, ülkeye hizmet etmeye devam diyeceklerini söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde Milli Savunma Bakanlığı'nın kendi silahı, kendi uçağı ve tankını yapmaya başladığını belirten Gönül, Türkiye'nin 9 yılda her alanda dünyada ve bölgesinde sözü dinlenilir ülke haline geldiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs