En Sıcak Konular

Euro, Orta Asya'da yükselişini sürdürdü

30 Nisan 2011 09:15 tsi
Orta Asya ülkelerinde son haftalarda yükselişe geçen euro ateşi dinmiyor. Bölgede son ayların en yüksek değerine ulaşan euro, dolara göre sahibine daha çok kazandırdı.

Bu hafta üst değerdeki yeni rakamlarla tanışan euro, sadece Özbekistan'da bir basamak geriledi. Diğer bölge ülkeleri Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan euronun değer kazandığı ülkeler oldu.

Euroya göre daha durgun bir seyirde olan dolar ise Türkmenistan'da geçen haftayla aynı değerde kalırken Kırgızistan'da değer kaybetti. Uzun bir aradan sonra Tacikistan'da tekrar yükselişe geçen dolar, Özbekistan ve Kazakistan'da da değer kazandı.

30 Nisan cumartesi günü itibariyle bölge ülkelerinin milli bankalarının döviz satış kurlarına göre dolar, Türkmenistan'da 2.85 tengede kaldı. Euro ise 4.15 manattan, 4.22 manata yükseldi.

Tacikistan'da ise uzun süredir durgun durumda olan dolar yükselişe geçti. Son kımıldamayla dolar 4.46 somaniden 4.50'ye çıktı. Geçen haftayı 6.50 somaniden kapatan euro ise bu hafta sonu itibariyle 6.70'ten işlem gördü.

Kırgızistan ise doların değer kaybettiği tek ülke oldu. Geçen hafta 46.93 tengeden kapatan dolar, Türkiye'den gelen yardım desteği haberiyle 46.77 soma geriledi. Euro önemli bir çıkış yaptı ve 68.38 somdan 69.50 soma yükseldi.

Özbekistan'da ise dolar çıkışını sürdürdü. Geçen hafta bin 689 sum olan dolar haftayı bin 691 sumdan kapattı. Euro ise Özbekistan'da değer kaybetti. Geçen hafta sonu itibariyle 2 bin 443 sumdan işlem gören euro, bu hafta sonu itibariyle bir basamak gerileyerek haftayı 2 bin 442 sumdan kapattı.

3-4 Mayıs günleri arasında önemli bir ekonomik toplantıya ev sahipliği yapacak Kazakistan'da ise dolar 145.29 tengeden 145.55 tengeye yükseldi. Euro ise burada da değer kazandı ve 211.77 tengeden 216.17'ye çıktı.



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs