En Sıcak Konular

Erdoğan'a süper araç

28 Nisan 2011 23:34 tsi
Başbakan Erdoğan, MGK toplantısına yeni bir araçla geldi, zırhsız haliyle 500 bin liraya satılan aracın kiralık olduğu ortaya çıktı.

 
Son günlerde koruma önlemleri ve koruma sayısı artırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu'na da (MGK) ilk kez farklı bir araçla katılınca güvenlik konuları yeniden gündeme geldi.

Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yeni bir makam aracı kiraladı. Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına BMW 760 L.i. marka yeni aracıyla geldi.

Erdoğan'ın kiralık olarak kullandığı yeni aracı eskisine göre daha seri ve sportif özellikler barındırıyor. Ağırlığı özel zırh kaplaması ile dört tona yaklaşan araç 12 silindirli ve 544 beygir gücünde.

Başbakanlık kaynakları önceki uygulamalarda olduğu gibi kamu yararı düşünülerek yeni aracın temininde kiralama yoluna gidildiğini bildirdi.

Araç biyolojik saldırılara karşı özel koruma özelliğine sahip, bir diğer özelliğiyse bombalı saldırı sonucu çıkabilecek bir yangına karşı toz bulutu oluşturabilmesi. Otomobilin satış fiyatı ise zırh kaplaması hariç tam 500 bin lira.

Edinilen bilgilere göre aracın aylık kirasının 6500 Avro olduğu öğrenildi. Bir benzerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kullandığı araç en üst düzeyde güvenlik önlemleri ile donatılmış durumda.

Başbakan'ın kiralık makam aracı güvenlik önlemleri nedeniyle MİT tarafından da tercih ediliyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan için de aynı model makam aracı kullanılıyor.

Başbakan'ın sekiz yıldır bindiği eski makam aracı ise Erdoğan'ın hastaneye kaldırıldığı dört yıl önceki olayda gündeme gelmişti.

Başbakan'ın fenalaşmasının ardından korumaların ve şöförün panikleyip kendi kapılarını kapatarak Erdoğan'a yardıma koşmaları üzerine aracın bütün kapıları otomatik olarak kilitlenmiş, Erdoğan içeride mahsur kalmıştı.

Başbakan'ın araçtan çıkarılması tam on dakikayı bulmuş, aracın kurşun geçirmez camları balyozlarla kırılabilmişti.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs