En Sıcak Konular

6 milyon kişinin KEY hesabı ödeniyor

0 0 0000 00:00 tsi
İmar Bankası’ndan bono alan 20 bine yakın vatandaşa ödeme yapılmasına ilişkin tasarı Meclis’e sevk edilirken, şimdi de 5-6 milyon insanı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı hesaplarının tasfiyesi yeniden gündeme geldi.

KEY hesaplarının ödenmesi için takvim 2008 yılı olarak öngörülürken, ödemelerin seçimlerden önce yapılması için çalışma başlatıldı. KEY hesabında 386.9 milyon YTL bulunduğu belirtilirken, kişi başına 500 YTL düzeyinde ödeme yapılması planlanıyor.

Seçimlerin öne alınmasıyla birlikte, Hükümet, vatandaşın gönlünü alacak düzenlemeleri bir bir Meclis gündemine almaya başladı. KEY kesintileri 1987-1995 arasında çalışanları konut sahibi yapmak için ücretlerinden kesinti yapılmıştı. Bu ödemeler yaklaşık 5-6 milyon kişiyi ilgilendiriyor. TBMM gündeminde bekleyen tasarı kapsamında ödemelerin, belirlenen süreler nedeniyle en erken 2008 yılında yapılması öngörüldü.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2006 yılının haziran ayında kabul edilen tasarı, genel kurulda hemen ele alınıp Meclis'ten geçse bile, hak sahibi listelerinin belirlenmesi için en az dokuz ay gerekiyor. Tasarıdaki üç aylık ek sürenin kullanılması halinde, bu süre 14 aya kadar çıkabilecek. Buna göre ödeme için gerekli kaynak hazır olsa bile, ödemelere en erken 2008'de başlanabilecek. Bu nedenle, seçimden önce ödeme yapılabilmesi için tasarıda yer alan sürelerin kısaltılması gerekiyor. Maliye uzmanlarının bu konuda çalışma yaptığı öğrenilirken, en büyük sıkıntının listelerin belirlenmesinde yaşanacağı belirtildi.

Hurriyet



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs