En Sıcak Konular

Ankara'dan diplomatik atak

28 Nisan 2011 19:45 tsi
Ankara'dan diplomatik atak Suriye'de başta Dera şehri olmak üzere çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarda can kayıpları artarken, gelişmeleri endişeyle izleyen Ankara, diplomatik atak başlattı.

 Suriye'ye bu gün gelen MİT Müşteşarı Hakan Fidan ve DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığındaki heyet temaslarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, tarafından kabul edilen heyet, Suriye'deki son gelişmelerden Ankara'nın duyduğu kaygıyı ifade ederek, Suriye yönetiminin açıkladığı reform paketinin kararlılıkla hayata geçirilmesi tavsiyesinde bulundukları ifade ediliyor.

Türk heyeti Esad ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye'de yeni hükümetin Başbakanı Adil Sefer ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye'deki gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. Başbakan Sefer ve Türk heyetinin ayrıca reform paketinin hayata geçirilmesi konusunda Türkiye'nin vereceği desteği ele aldıkları ifade ediliyor. Zira geçen hafta Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile görüşen Başbakan Adil Sefer, reform paketinin hayata geçirilmesi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmayı istediklerini belirtmiş bu konuda Türkiye'den destek istemişti.

Türk heyetinin Şam'da yaptığı görüşmeler ile ilgili basına bilgi verilmezken, Türk heyetin, süreçle ilgili olarak Suriye yönetimine Ankara'nın endişelerinin yanı sıra tavsiyelerini de ilettikleri ifade ediliyor.

BM, Suriye ordusunun Dera şehrine girmesi ve sonrasında yaşanan can kayıpları konusunda harekete geçerken Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barak Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki gelişmeleri ele almıştı. Erdoğan Obama'nın ardandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı telefonla arayarak endişelerini aktarmıştı. Öte yandan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Şam'a gerçekleştirdikleri ayrı ziyaretlerde Suriye lideri Esad ile görüşerek, Ankara'nın kaygı ve tavsiyelerini iletmişlerdi. Türkiye son dönemde her alanda iyi ilişki kurduğu komşu Suriye'deki gelişmeleri büyük endişe ile izliyor. Suriye'deki gelişmelerden doğrudan etkileneceğinin farkında olan Ankara, yaptığı diplomatik girişimlerle sorunun, içinden çıkılmaz hal almadan çözümü konusunda çaba sarf ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 1,001 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,491 µs