En Sıcak Konular

Putin'den İsveç'e vize jesti

28 Nisan 2011 16:34 tsi
Putin'in ziyareti sırasında İsveçli turistlere yönelik vize uygulamasının tek tarflı kaldırıldığı açıklaması geldi

Rusya başbakanı Vladimir Putin'in İsveç ziyareti sırasında iç politika ve Libya müdahalesinin yanısıra vize konusu da gündeme geldi. İsveç kralını ziyaretinin ardından yapılan basın toplantısında İsveç'li gazeteler Rus başbakanının önümüzdeki başkanlık seçimlerindeki muhtemel tutumu hakkında sorular sordu.

Rus basınında yer alan habere göre, Putin İsveç ile vizenin tek taraflı kaldırıldığını duyurdu. Rossiyskaya Gazeta, İsveç vatandaşlarının gemi ile Petersburg'a vizeye gerek kalmadan üç günlük süre zarfında giriş yapabileceğini yazdı. Putin bunun karşılıklı anlaşmalara uygun olmadığını itiraf etti. Çünkü İsveç Rusya'ya vize uygulamasını kaldırmayı düşünmüyor.  Buna rağmen tek taraflı adımın Avrupa ülkelerinin de benzer adım atmasını teşvik için yapıldığı belirtildi. Isveç başbakanı Fredrik Reynfeldt Rusya ile vizenin kaldırılabileceğini ancak bunun için uzun süreli ön hazırlık çalışmalarının yapılması gerektiğini açıkladı.

Ziyaretinde, tarafsız ülke İsveç'in Libya'ya savaş uçağı göndermesinin yanlışlığına da dikkat çeken Rusya başbakanı, deneyimlerini paylaştı.  KGB'de çalıştığı dönemde Afganistan savaşının yaşandığını ve bu dönemde çok sayıda sivilin öldürülmesinin hata olduğunu hatırlattı. Şu anda Libya'da yaşananların bundan farklı olmadığını ve sivillerin öldürülmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Başkanlık seçimleri konusunda da açıklama yapan Putin, bu konuda henüz nihai kararını vermediğini ancak kararının AB üyeleri tarafından da memnuniyetle karşılanacağına inandığını belirtti. Uzmanların görüşüne göre Putin bu açıklama ile devlet başkanlığı seçimlerine Medvedev ile beraber katılacağı, böylece ilk defa Rusya'da gerçek seçimin yapılacağını ima etmiş oldu.



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,620 µs