En Sıcak Konular

Çiftçiye gece yarısı seçim yatırımı

0 0 0000 00:00 tsi
Erken seçim kararı alan Meclis, seçmene yönelik yatırımlarına hız verdi. TBMM Genel Kurulu, çiftçilerin kefalet borçlarına af getiren yasa teklifini gece yarısına az bir zaman kala görüşmeye başladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nce 2004 yılı ve öncesinde müştereken kullandırılan krediler için, 20 kadar kişinin birbirine müşterek ve müteselsilen kefil oldukları bir sistemin yürürlükte bulunması dolayısıyla, kendi borcunu ödemesine rağmen, gruptaki diğer kişilerin kredilerini ödememeleri nedeniyle icra takibiyle karşı karşıya kalan çiftçileri kurtaracak yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda gece geç saatlerde görüşüldü.

Önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen teklif, grup kredisi kullanan ve kendi borçlarını 31 Aralık 2007 tarihine kadar ödeyecek çiftçiler hakkındaki yasal takibin durdurulmasını sağlayacak.

Borcu devam eden borçlular hakkındaki yasal takipler sonucunda, alacağın kesin aciz vesikasına bağlanması halinde, faiz dahil, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin alacakları Hazine tarafından karşılanacak.

Bu yasadan yararlanacak çiftçiler hakkında başlatılan idari ve yargı takipleri ile infaz kararları durdurulacak. Borçlarını ödemeyenler hakkındaki işlemler ise devam edecek. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, çiftçi borçlarının faizleri silinmeden çiftçinin sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi.

CHP'lilerin konuşmaları yüzünden teklifin gece saat 24.00'a kadar yasalaştırılamadığını söyleyen AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu ise yaptığı konuşmada çiftçiler için tarihi düzenlemeler yaptıklarını anlattı.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, "Madem bu yasa gece yarısı getirecek kadar acildi, alt komisyonda 1.5 ay neden beklettiniz?" diye sordu. Teklifin ilk maddesi kabul edildikten sonra çalışma süresi dolduğu için birleşim 00.06'da tatil edildi.

Milliyet



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,667 µs