En Sıcak Konular

Şahin: Proje Türkiye'nin çehresini değiştirecek

28 Nisan 2011 13:21 tsi
Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 2'nci Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk gazetecilerin sorularını cevapladı.

Şahin, kanalın Türkiye'nin çehresini değiştireceğini söyledi. Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ve 2023'de cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılına yetiştirilmesi planlanan İstanbul Kanal projesinin, boğazların yükünün azalacağı ve İstanbul trafiğinin rahatlayacağını belirtti.

TÜRKİYE DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEMİŞTİR

27 Nisan e- muhtırasının yıldönümüyle alakalı sorulan soruya Meclis Başkanı Şahin, "Türkiye demokrasiyi özümsemiştir, darbeler ve muhtıralar ve bildiriler geride kalmıştır. Halk adına ülkeyi yöneten kurumlar da bunun farkındadır".dedi. Şahin, daha bir yol sonrasını iki yıl sonrasını göremeyen Türkiye'nin artık bugün ileriye dönük hedefleri olduğunu bundan dolayı on yıl yirmi yıl sonrasına yönelik projeleri konuşur hale geldiğini belirtti.

TÜRKPA'NIN ÜMİDİ TÜRK OKULLAR

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi toplantılarında tarafların tercüman vasıtasıyla anlaştığını dile getiren TBMM Başkanı Şahin, ileride Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde, Kazak-Tük Liseleri ve Türkiye'de okuyan Kazak gençlerin Türkçeyi iyi öğrendiklerini gelecekte dil sorunun çözüleceğini dile getirdi. Şahin söz konusu eğitim kurumların dil öğrenen öğrencilerin, gelecekte bakan ve bakan yardımcısı olacakalarını ve böylece bu toplantılarda tercümansız anlaşabileceklerini söyledi.

Kazakistan Meclis Başkanı Oral Muhamedjanov'un onurlarına verdiği yemeğe katılan Şahin ve beraberindekiler yarın Astana'dan ayrılacak.

cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs