En Sıcak Konular

Onlar da 'çılgın proje' bekliyor

28 Nisan 2011 13:00 tsi
Çılgın projeye destek verdiler; Başbakan Erdoğan'dan bakın ne istediler...

KKTC'li vatandaşlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çılgın Projesine destek geldi.

Kıbrıslı Türkler, Başbakan'dan Kıbrıs'ı karayolu ile Türkiye'ye bağlayan çılgın bir proje beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın aylardır merakla beklenen 'çılgın proje'yi açıklamasının ardından uluslararası alanda büyük ses getiren projeye bir destek de Kıbrıslı vatandaşlardan ve parti başkanlarından geldi. Kıbrıslı Türk vatandaşlar, Erdoğan'ın Kanalİstanbulprojesini çılgınca buldu. Vatandaşlar, Erdoğan'dan Kıbrıs'ı Türkiye'ye karayolu ile bağlanması gibi çılgınca bir proje daha beklediklerini ifade etti.

Projeyi ismi gibi çılgınca olarak nitelendirdiğini belirten ticaretle uğraşan İsmail Bükülmez, "Bugün 45- 50 km çukur kazıp da Marmara denizini Karadeniz ile birleştirerek, Trakya kesimini büyük bir cazibe haline getirecek ve aynı zamanda boğaz trafiğini rahatlatacak bir sistemin düşünülmesi, Trakya ve İstanbul bölgesi için çok yerinde ve çok güzel bir karardır. Yapılacak olan bu projeyle birlikte İstanbul'da kurulacak olan sistemleri tam anlamıyla çılgın bir adım olarak görmekteyiz." şeklinde konuştu. Açılacak olan kanalla birlikte ortaya çıkacak olan toprağın Anamur-Kıbrıs güzergahı üzerinde kullanılabileceği fikrini ortaya atan Bükülmez, Başbakan Erdoğan'dan Kıbrıs'ın Türkiye'ye karayolu ile birleştirilmesini istedi.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Başkanı Özdemir Gül de projeyi sıra dışı bir proje olarak değerlendirdi. Gül, "Çok sıra dışı ve esaslı bir proje. 2023 yılını planlayan bir başbakanı bu anlamda çok başarılı görüyorum. Bir vatandaş olarak baktığımda çok büyük bir atılım. Türkiye'nin 100. Kuruluş yıl dönümünde çok anlamlı bir hediye olacaktır. Bu proje ile birlikte, Türkiye'nin neler yapabileceğini uluslararası alanda gösterebilecek yatırım şeklinde görüyorum" ifadelerine yer verdi. Ayrıca Gül "Kıbrıs,Türkiyeile karayolu ile bağlanabilir. Başbakan Erdoğan'danKıbrısile ilgili çılgın bir proje daha bekliyoruz" dedi.

Kıbrıs Özgürlük ve Adalet Partisi(ÖAP) Genel Başkanı Sosyolog Arif Salih Kırdağ ise "Başbakan'ın yapacağım dediğini yapacağına kalben inanıyorum. Türkiye'nin her alanda çağ atlayan bir ülke olarak görüyoruz. Bunun devamı olarak tarihte çılgınca yer alacak bu projeninBaşbakan Erdoğantarafından yapılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,044 µs