En Sıcak Konular

Bir vize davası daha kazanıldı

28 Nisan 2011 11:19 tsi
Hollanda'da oturma izni için mücadele veren bir Türk ailesi, açtığı davayı kazandı...

Hollanda'da uzun yıllardır oturma izni için  mücadele veren bir Türk ailesi, Türkiye ile AB arasında imzalanan 1973 tarihli Ankara Anlaşması'na dayanarak açtığı davayı kazandı.

Amsterdam'da 22 yıldır resmi oturma izni olmadan yaşayan Beşir Üznük ve çocukları, şimdi ikamet izni almanın sevincini yaşıyor.

Ankara Anlaşması'nın Türklere geniş haklar tanıdığını belirten Üznük'ün avukatı Birsen Anık, "Anlaşma, en başta iş yapmak üzere Avrupa'ya gelecek Türklere şartsız 3 aylık turist vizesi verilmesini öngörüyor. Bunun yanında başka haklar da içeriyor"dedi.

Hollanda'da işyeri bulunan müvekkili için bu noktadan hareketle Amsterdam Mahkemesinde dava açtıklarını kaydeden Anık, "Mahkeme sonuçta bizi haklı bularak, 20 Nisanda müvekkilim ve ailesine oturma izni verilmesine hükmetti" diye konuştu.

Anık, kazanılan emsal niteliğinde davalar olduğunu ve bu son kararın benzer durumda olan çok sayıda Türk için son derece önemli olduğunu söyledi.

"ÜLKEMİ ÇOK ÖZLEDİM"

Hollanda'ya 1989 yılında turist vizesiyle geldiğini ve daha sonra burada kalmaya devam ettiğini belirten Beşir Üznük de mahkemenin verdiği kararla birlikte evlerinde bayram havasının hakim olduğunu ifade etti.

Üznük, 22 yıldır vatan hasreti çektiğini belirterek, "Anne ve babamın cenazelerine bile gidemedim. Resmi oturma iznini alır almaz ilk işim aileme bir ev ayarlamak olacak. Çünkü burada kaydım olmadığı için ev tutamıyorum. Başkaları üzerinden ev kiralıyorum. Bunu gerçekleştirdikten sonra da ilk fırsatta Türkiye'ye gitmek istiyorum. Ülkemi çok özledim. Burnumda tütüyor" dedi.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Bürosunun (IND) şimdiye kadar haklarında birçok kez sınır dışı edilme kararı verdiğini hatırlatan Üznük, tüm bu yaşananların en çok iki çocuğunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Çocuklarının henüz geçerli bir pasaporta dahi sahip olamadığını anlatan baba Üznük, "Bana sürekli şu soruyu soruyor çocuklarım: 'Baba, biz Türk müyüz, Hollandalı mı?' Cevap veremiyorum, çünkü hiçbir ülkenin pasaportuna sahip değiller. Ama bu karardan sonra hiç görmedikleri ülkelerine gidecekler" şeklinde konuştu.

Hollanda'ya geldiği günden bu yana sürekli çalıştığını ve azmi sayesinde iki işyeri açtığını kaydeden Üznük, "22 yıllık süre zarfında bu ülkeye yüz binlerce avro vergi verdiğinie" vurgu yaptı.

aa

 

 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs