En Sıcak Konular

CHP'de Karayalçın şoku...

28 Nisan 2011 08:22 tsi
CHP'de Karayalçın şoku...



CHP’de milletvekili listelerinin tartışması, örgüt ve tabanda sürerken, Genel Merkez’de sürpriz bir gelişme yaşandı.

Milletvekili listesinde yer alması beklenirken sürpriz şekilde liste dışı kalan Murat Karayalçın, CHP Genel Merkezi’ndeki çalışmasını sonlandırdı.

CHP’de milletvekili listelerinin tartışması, örgüt ve tabanda sürerken, Genel Merkez’de sürpriz bir gelişme yaşandı.

Solun sembol isimlerinden, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Merkezi’ndeki çalışma odasını sessiz sedasız boşaltarak ayrıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, milletvekili listelerinin belirlenmesi sürecinde, solun önemli iki ismi, Karayalçın ve Hikmet Çetin’i davet ederek görüşmüştü. Bu görüşmeler de, iki ismin, hangi iller den aday gösterilebileceği ayrıntılı olarak ele alınmıştı. Karayalçın’ın Ankara, Samsun ya da Rize adaylığı, Çetin’in ise İstanbul yada Ankara adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu.

Ancak listelerin kesinleşmesinin ardından iki ismin listeye giremediği anlaşıldı. Karayalçın listelerin kesinleşmesinden sonra Genel Merkez’deki odasını boşalttı. Son kolilerde dün Genel Merkez’ den alındı. Tavır koymadım Karayalçın durumu “Bunu listede yer almamaya karşılık bir tavır olarak koymadım. Ancak benden yararlanılması durumunda genel merkezde çalışabilirdim. Ama gelişmeler benden yararlanma düşüncesi söz konusu olmadığını gösteriyor” diye değerlendirdi.

Karayalçın, Kılıçdaroğlu’nun bizzat davet etmesi ve görüşmesine karşılık liste dışı kalması ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Genel Başkan’ın tercihini ve bu yöndeki liste düzenlemesini anlayışla ve saygıyla karşılıyorum. Ancak listede olmayacağım daha önceden söylenebilmeliydi. Adaylığımı koymazdım. Bu nedenle doğrusu kızgınım. Ancak partiye küskün, kızgın, dargın değilim.”

Sağlar’a da kapılar kapanmıştı

CHP'de, eski Bakan Fikri Sağlar'ın partiye geri dönüşü ile ilgili de sürpriz bir gelişme yaşanmıştı. İhraç edilen isimlerin geri dönüşüne ilişkin dosyaları görüşen CHP Parti Meclisi, Sağlar ismini veto etmişti. Sağlar ise karara, "örgüt ve tabana nasıl açıklayacaklar" tepkisi göstermişti.

bugün



Bu haber 1,428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs