En Sıcak Konular

'CHP ve MHP'nin ülkeye ne hizmetleri olmuş'

27 Nisan 2011 20:29 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP ve MHP'nin seçim beyannamelerini eleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP ve MHP'nin seçim beyannamelerini eleştirirken, "Biz seçim beyannamemize yaptıklarımızı yazdık, sonra yapacaklarımızı yazdık. Peki onlar ne yapmışlar çıksınlar söylesinler. Seçim beyannamelerinde yaptıkları hizmetlere dair bir şey bulamazsınız." dedi.

Babacan, seçim çalışmalarını için Ankara'nın Polatlı ilçesine geldi. Polatlı'da Sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ve muhtarlarla birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Ali Babacan, CHP ve MHP'nin seçim beyannamelerini eleştirdi. Babacan, kendi seçim beyannamelerinde yaptıkları hizmetleri, ardından da yapacakları projeleri yazdıklarını hatırlatarak, MHP'nin ve CHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerde ülkeye yaptıkları hizmetlerde söz edemediğini, seçim beyannamelerinde buna ilişkin bir kelime bile bulunmadığını vurguladı.Babacan, "Çünkü yaptıkları bir şey yok." dedi.

2023 hedefini koyarken dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladıklarını belirten Babacan,"Biz seçim beyannamemize yaptıklarımızı yazdık, sonra yapacaklarımızı yazdık. Peki onlar ne yapmışlar çıksınlar söylesinler. Seçim beyannamelerinde yaptıkları hizmetlere dair bir şey bulamazsınız. Söyledikleri bir tek şey var, 'AK Parti ne verirse biz beş mislini veririz' diyorlar ama ekonomiyi batırdıklarını unutuyorlar." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konuşmasında ekonomik verileri şöyle özetledi:

"2002'de hazine yüzde 66 ile borçlanıyordu, şimdi bu oran yüzde 8'lere düştü. Enflasyon tarihin en düşük seviyesine indi, 2010'da yüzde 8,9 oranında büyüdük. AB ülkeleri kriz yaşarken biz güven ve istikrarla krizi en zararsız şekilde atlattık. Üstelik 2010 yılı içinde 1 milyon 300 bin istihdam artışı oldu. IMF'ye olan borcu 23 milyar dolardan 5 milyar dolara düşürdük. DSP, MHP ve ANAP koalisyonu döneminde 2001 krizinde batık bankaların 380 milyarı bulan borcun ödemesini 2010 yılının Ekim ayı itibarıyla bitirdik. Bu parayla 76 bin lira değerinde 5 milyon konut alabilirsiniz. 4'le çarpsanız 20 milyon kişinin barınabileceği ev demektir. IMF'ye borcumuz 23 milyar dolarken Merkez Bankası'ndaki döviz rezervimiz 28 milyar dolardı, şimdi borcumuz 5 milyar dolara indi ama döviz rezervimiz 98 milyar dolara çıktı."

"ÜÇ 'Y' İLE MÜCADELEDE EKSİKLERİMİZ VAR"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet olduklarında 3 Y ile mücadeleye başladıklarını ve bu mücadelenin bundan sonra da süreceğini ifade etti.

3 Y'yi Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar olarak tanımlayan Bakan Babacan, "Bu alandaki mücadelelerimizde eksikliklerimiz olmakla birlikte önemli mesafeler kat ettik. Seçimden sonra yeni anayasa ile 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle yeni bir döneme gireceğiz. 3 Y alanlarında daha önemli adımlar atacağız." şeklinde konuştu.

İBRAHİM TATLISES TÜRKÜSÜ DİNLEDİ

Ali Babacan, Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir vatandaştan, İbrahim Tatlıses türküsü dinledi.

Partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılmak üzere Polatlı'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Polatlı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi.Altay caddesi üzerinde bulunan bir kahvehaneye giren Bakan Babacan, burada Kadir Şahin isimli vatandaşın söylediği 'Sana gelen bana gelsin' türküsünü dinledi.

Babacan, esnaf ziyareti sırasında bir berber dükkanında saç ve sakal traş fiyatını sordu. Esnaf ziyaret sırasında yolda gördüğü simitçi çocuğa simidin fiyatını sordu. Babacan'ı gören Polatlı'lılar Babacan ile bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'i makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

cihan



Bu haber 1,776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,057 µs