En Sıcak Konular

'Çılgın Projeyi Başbakan'a ben gönderdim'

27 Nisan 2011 18:32 tsi
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, 'Çılgın Proje' fikrini 1 yıl önce yazdığı kitabında işlediğini ve kitabının imzalı kopyasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiğini söyledi.

2010 yılında çıkan "Sekiz Deniz Yaylası Yeni Bir Dünya" isimli kitabında 'Çılgın Proje' fikrini sunduğunu ifade eden Gündoğan, projesinin karşılık bulmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Başbakanın 'Çılgın Projeyi' açıklamasının ardından makamında düzenlediği basın açıklamasıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Mete Gündoğan kitabında yer verdiği proje fikrinin kopya sayfalarını basına dağıttı. Açıklanan projenin Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılda lider olma yeni bir dünyayı kurma anlamına geldiğine dikkat çeken Prof.Dr.Gündoğan, "Geçen yıl çıkan kitabımda bu projeyi fikir olarak sundum. Projenin imzalı kopyasını Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na gönderdim. Kitabımda sunduğum fikrin başbakan tarafından değerlendirilmesinden büyük mutluluk duydum. Başbakanımız böyle fikirlere değer verip de bunları uygulamaya kalkması bilim ve akademik dünyaya verdiği değeri göstermiştir. Başbakanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

PROJE KİTABIN 190. SAYFASINDA

Başbakanın açıkladığı proje fikrinin Prof.Dr.Mete Gündoğan'ın kitabının 190. sayfasında şu şekilde sunulmuş: "...Bu hat şu an itibariyle ticari döngüsü olan bir hat değildir. Eğer bu hat akıllı bir proje ile ticari bir hat haline getirirlir, mal ve hizmet devinimleri başlarsa, bu hattın etrafı (içi ve dışı) yeni bir Dünya'nın merkezi haline gelir. Hatta böyle bir ticari hat oluşumunun akabinde Orta Asya ve Kafkasların ticari yükü çok fazla olacağından boğazların yükünü azaltmak için tamamlayıcı bir proje daha yapılması gerekecektir. Bu da boğazı by-pas edecek bir kanal ile Karadeniz'in Marmara iç denizi ile birleştirilmesidir."

450 YIL ÖNCE SOKULLU MEHMET PAŞA DÜŞÜNDÜYSE ŞİMDİ NİYE OLMASIN

Yazdığı kitabında 1560'lı yıllarda Sokullu Mehmet Paşa'nın önemli bir projesi, Don ve Volga Irmakları arasında açılacak bir kanal ile Hazar Denizini Karadeniz'e bağlamak olduğuna değindiğini ifade eden Prof.Dr.Mete Gündoğan kitabında, "Pekiyi böyle bir proje 450 yıl önce düşünülebiliyorsa şimdi niye düşünülemesin?" ifadelerine yer verdiğinizi söyledi.

cihan



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,377 µs