En Sıcak Konular

Blair el çekti, sıra Bush'ta!

0 0 0000 00:00 tsi
Blair el çekti, sıra Bush'ta! ABD ile yakın ilişki içerisinde olan, Afganistan ve Irak'ta Washington ile birlikte hareket eden İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair görevden ayrılıyor. Blair'in görevden ayrılma planlarını bugün açıklaması beklenirken kulislerde "sıra Bush'ta" yorum

Blair'in kararını kamuoyuna açıklamadan önce önde gelen bakanlarla bir toplantı yapacağı ifade ediliyor.

Tony Blair'in açıklaması ardından iktidardaki İşçi Partisi'nde bir liderlik yarışı başlayacak. Partinin yeni lideri belli olana kadar, Tony Blair, yaklaşık yedi hafta daha başbakan olarak görevini sürdürecek.

Başbakan Blair'in görevden açıklayacağı tarihin önemli bir sürpriz olmayacağı, herhangi bir resmî açıklama yapılmamış olsa da Blair'in görevden ayrılma takviminin ana hatlarının büyük ölçüde belli olduğu ifade ediliyor.

Tony Blair'in iktidardaki İşçi Partisi'nin liderliğinden ayrılacağını resmen açıklaması ardından da parti içinde yeni lideri belirleme süreci başlayacak. Bu süreçte yedi haftalık bir kampanya düzenlenecek. Ancak İşçi Partisi'nde liderliği Tony Blair'den devralmasına kesin gözüyle bakılan tek isim Maliye Bakanı Gordon Brown.

İşçi Partisi'nde yeni dönem için hazırlıklar yapılırken, danışmanları, başbakanlık görevini sürdürecek olan Tony Blair'in perde arkasına çekilmeyeceğini, bu süre içinde bazı yurtdışı gezilerden oluşan yoğun bir programı olduğunu ifade ediyorlar.

Tony Blair'in, uzun süredir beklenen açıklamayı yapması ardından İşçi Partisi, Blair sonrası dönemde siyasetlerini, partiyi ve hedeflerini nasıl şekillendireceğini görüşmeye başlayacak.

Yeni seçeceği liderin yönetiminde, İşçi Partisi'nin başlıca hedefi, iki yıl sonra yapılacak genel seçimlerde, ana muhalefetteki Muhafazakâr Parti karşısında başarı sağlamak olacak.



Bu haber 179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs