En Sıcak Konular

MMP'den YSK'ya BDP itirazı!

27 Nisan 2011 15:53 tsi
Milliyetçi Muhafazakar Parti(MMP), aralarında BDP’nin de desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının başvurularının iptal kararının kaldırılmasına itiraz etti.

MMP Genel Sekreteri İbrahim Faruk Evirgen “BDP bağımsızları kesin olarak vekil olamazlar” dedi.

MMP Genel Sekreteri Evirgen ve parti yetkilileri, aralarında Leyla Zana ve Hatip Dicle’nin de bulunduğu BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının başvurularının Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesine itiraz etti. İtiraz dilekçesini YSK’ya sunan Evirgen, “Verilen kararın hukuki olmadığını düşünüyoruz. Siyasi partilerin Mecliste bu konuları değiştirme yetkisine sahipti ancak bunu yapmadılar. YSK’yı, siyasi ve sokak baskısıyla farklı bir karar aldırmaya zorladılar. YSK bu konuda hukuk dışına çıkmaya zorlanmıştır” dedi.

MMP’nin itiraz dilekçesinde, “YSK ilan ettiği takvimde belirlenen ve tüm partilere ve ilgilileri bağlayan hukuki süreç geçirdiği için bu kişilerle ilgili yapmış olan uygulama ve alınmış olan karar hukuken geçersizdir” denildi.

“BDP tarafından desteklendiği kamuoyuna açıklanan bağımsız milletvekili adaylarının tarihte seçilme yeterliliği bulamadığı YSK tarafından bildirildiği için bu kişiler tekrar aday olamazlar” ifadelerine yer verilen itiraz dilekçesinde şu konulara dikkat çekildi:

“Partilere ait milletvekili adaylarının eksik evraklarını bildirim süresi içerisinde temin edememiş olanların milletvekili adaylığı düşürülmüştür. İlan edilen tarihten sonra temin edilen eksik evraklar da kabul edilmemiştir. YSK’nın bu eksik evrak kapsamında aldığı bu kişiler ile ilgili olarak imtiyazlı ve eşitlik ilkesini çiğneyerek yapmış olduğu bu uygulama diğer eksik evrak veren adayların süre yönünden reddedilerek, adaylıkları düşürülürken bu kişilerin evraklarının kabul edilmesi söz konusu olamaz. Veto edilen BDP tarafından desteklendiği kamuoyuna açıklanan milletvekili adayları milletvekili seçilse dahi bu kişilerin milletvekili olma yeterliliği yoktur.”

MMP, YSK’dan itirazları doğrultusunda adaylıkları itiraz sonrasında kabul edilen bağımsız milletvekili adaylarının durumu hakkında işlem yapmasını talep etti.

 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs