En Sıcak Konular

Emekli Albay Büyük'e özel güvenlik kameraları

27 Nisan 2011 15:09 tsi
Eskişehir'de Balyoz Darbe Planı'nı destekleyen nitelikte delillerin bulunduğu Hava İstihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük'ün evinin bulunduğu bina özel güvenlik kameralarıyla denetleniyormuş.

İhbar mektubunda belirtildiği gibi Büyük'ün, Yenibağlar Mahallesi Bora isimli 4 katlı binanın ikinci katındaki 5 numaralı dairede kaldığı belirlendi. Ancak Büyük'ün kaldığı dairede ikamet eden kişi, kendisinin isminin Hakan Büyük olduğunu, olaylarla ilgisinin olmadığını ve bir yanlışlık olduğunu söyledi. Fakat Büyük'ün ikametgah ve seçmen kayıtlarındaki adresi ise Bora Apartmanı kat 2, daire 5 olarak gözükmesi dikkat çekiyor.

Komşuları, Büyük'ü tanımadıklarını ve çevresindekilerle diyaloğu olmadığını belirtirken, polisin de iki ay önce buraya gelerek operasyon yaptığını, fakat olayı bu sabah basından öğrendiklerini anlattı.

Alınan bilgiye göre, Albay Hakan Büyük, Eskişehir 1. Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı İstihbarat Bölümü'nden bir süre önce emekli olduktan sonra kente yerleşti. Burada askeri kesimle geniş çevresi olan Büyük, Yenibağlar Mahallesi, Bolayır Sokak'taki Bora isimli 4 katlı binanın ikinci katındaki, 5 numaralı dairede kalmaya başladı. Büyük'ün kaldığı söz konusu apartmandaki 10 dairenin yalnızca ikisinde aile ikamet ediyor. Mahalleli tarafından fazla tanınmayan ve çevresindekilerle diyaloğu olmayan Büyük'ün kaldığı 4 katlı binanın, özel güvenlik kameralarıyla da korunduğu belirlendi. Ancak binanın içerisi ve dışarısını gözetleyen kameraların operasyon sonrası yerinden kaldırıldığı belirtildi. Binanın ana giriş kapısına asılan, "Bu apartman özel güvenlik kameralarıyla izlenmektedir" yazısının hala asılı olması ise dikkat çekiyor.

19 Şubat 2011 günü yapılan operasyonda, Büyük'ün evinin olduğu caddenin sabah erkenden sağlı sollu girişlerinin kapatıldığı ve bölgeye kimsenin alınmadığı belirtildi.

Söz konusu 5 numaralı dairede halen ikamet eden şahıs, "Adım Hakan Büyük. Ama ben o Hakan Büyük değilim. Ordu mensubu da değilim. Benim olaylarla alakam yok. Bir yanlışlık olmalı. Başka bir şey söylemek istemiyorum." diye konuştu.

Ancak Büyük'ün ihbar mektubu ile ikametgâh ve seçmen kayıtlarındaki adresi Bora Apartmanı 5 nolu daire olarak geçiyor.

Büyük'ün komşuları ise olanlardan dolayı şaşkın. Büyük'ü tanımadıklarını belirten komşuları, yaşananları bu sabah televizyon ve gazetelerden öğrendiklerini anlattı. Büyük'ün kaldığı apartmanın yanındaki binada kalan bir komşusu, "İki ay önce idi, sabah erken bir vakitti. Bir baktık mahallenin giriş ve çıkışları şeritle çevrilmiş. Mahalleye giriş ve çıkışlar yasaklanmış, kontrollü olarak sağlanıyor. Meğer gelenler sivil polismiş. Ne olup bittiğini sorduk. Kimse bize bir şey söylemedi. Polisler mahalleden öğleden sonra ayrıldı. Polislerden bazıları krem renkli Bora apartmanına girip çıkıyordu. Ama ne olduğunu bugün basından öğrendik. Çok şaşırdık." diye konuştu.

Bir başka komşusu da "Büyük'ü tanımadıklarını, ancak bir süre önce polislerin mahalleye gelerek krem renkli apartmanda ve çevresinde çalışmalar yaptı. Ne olduğunu öğrenemedik. Ne olduğunu öğrenmek için mahallenin muhtarına gidip sordum. Muhtar bana (Söyleyemem. Boş verin, gidin. Bunlar gizli ve özel şeyler. Söyleyemem) yanıtını verdi. Ama bugün olayın içeriğini anladık." şeklinde konuştu.



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs