En Sıcak Konular

İtalya ve Fransa 'schengen'de anlaştı

26 Nisan 2011 18:48 tsi
Fransa ve İtalya arasında krize neden olan göçmen konusunda iki ülke lideri anlaşmaya vardı. Anlaşmada shengende değişiklik yapılması için teklif verilmesi kararı alındı

 

İtalya ile Fransa’nın, aralarında krize yol açan kaçak göçmen konusuna çözüm bulmak için, Schengen Anlaşması’nda değişiklikler yapılmasını istediği bildirildi.

İki ülke arasında Libya özel gündemiyle gerçekleştirilen zirve sonrasında, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, zirveyi olumlu olarak niteledi. Başkent Roma’daki Villa Madama’da yapılan zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında, liderler, iki ülke arasında krize neden olan kaçak göçmen konusunda Avrupa Komisyonu’na Schengen Anlaşması’nda birtakım değişiklikler talep eden bir mektup gönderme kararı aldıklarını açıkladı.

Basın toplantısında ilk sözü alan Berlusconi, kaçak göçmen konusunda yaşanan sıkıntılarda Fransa’yı suçlamadığını belirterek, "Kimse Schengen Anlaşması’nı ortadan kaldırmak istemiyor. Biz bu tür istisnai durumlarda, beraber çalışma kararı aldık. Fransa, her yıl 50 bin göçmeni kabul ediyor. İtalya ise 10 bin. Bu İtalya’nın 5 katı. Bunun farkındayız ve Fransa’yı suçlamıyoruz" dedi.

Basın toplantısındaki sözlerine, "İtalyan dostlara şunu söylemek istiyorum ki, İtalya, Fransızların kalbindedir. Her Fransız, İtalya’yı kendine yakın hisseder" diyerek başlayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy de Schengen Anlaşması’nın devam etmesini istediklerini ancak gözden geçirilmesinin şart olduğunu belirtti.

LİBYA KONUSU

Libya konusuna da değinen Berlusconi, Libya’daki hava harekatına katılma gerekliliği hissettiklerini ifade ederek, "Bu müdahaleden kaçamayacağımızı hissettik. İtalya’nın müdahalesi ihtiyaç haline gelmişti" diye konuştu.

İtalya’nın Libya’yı bombalamaya gitmediğini söyleyen Berlusconi, "İtalya’nın Libya’ya gitmesi bombalama anlamı taşımıyor. Bireysel hedefler hedef alınıyor, sivil merkezler değil" ifadelerini kullandı. Berlusconi, talep gelmesi durumunda Dışişleri Bakanı Franco Frattini ile Savunma Bakanı Ignazio La Russa’nın parlamentoya bilgi verebileceklerini de kaydetti. Başbakan Berlusconi, Libya’daki Geçici Ulusal Konsey Başkanı Mustafa Abdül Celil’in kendilerini arayarak, İtalya’nın operasyona katılma kararı almasından dolayı teşekkür ettiğini de aktardı. Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy de İtalya’nın Geçici Ulusal Konseyi tanıma ve hava harekatına katılma hususundaki kararlarını, memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Kara harekatı konusunda, Birleşmiş Milletler kararına göre hareket ettiklerini vurgulayan Sarkozy, "Libya’ya kara birlikleri göndermiyoruz" dedi.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs