En Sıcak Konular

Gerçeker'den flaş açıklama

26 Nisan 2011 13:04 tsi
Gerçeker'den flaş açıklama Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü törenine neden katılmadıklarını açıkladı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü törenini boykot ya da protesto etmesinin sözkonusu olamayacağını belirterek, "Ben temsil ettiğim kurumun saygınlığını veonurunu korumak zorundayım. Yapılan ağır ve haksız eleştirilere karşı burada fedakarca çalışan arkadaşlarımızın hakkını korumak zorundayım" dedi.

Gerçeker, makamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. "Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Yargıtay ve Danıştaydaki işyüküyle ilgili 'Başkanlar yıllardır uyuyorlar' sözleri nedeniyle Anayasa Mahkemesinin 49. kuruluş yıldönümü törenlerini protesto ettiği" yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Gerçeker, töreni boykot ya da protesto etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Hasan Gerçeker, "Ben temsil ettiğim kurumun saygınlığını ve onurunukorumak zorundayım. Yapılan ağır ve haksız eleştirilere karşı burada fedakarcaçalışan arkadaşlarımızın hakkını korumak zorundayım" dedi.Göreve geldiği günden beri yapılan işlerin ortada olduğunu dile getirenGerçeker, "Çok haksız ve ağır birtakım eleştirilere muhatap olmak çok üzüntüverici. Elbette ki Anayasa Mahkemesi yüce bir kurumdur, Yüksek Mahkemedir. Benyine gerekli kutlama görevimi yerine getirdim. Çiçek gönderdim" diye konuştu.Gerçeker, göreve geldiğinden beri kurumlar arasında diyaloğu sağlamayaçalıştığını da ifade ederek, şöyle konuştu:"Bunu da yaptım aslında. Daha önceden Yargıtay ve Danıştay ile Anayasa Mahkemesi arasında bir soğukluk vardı. Bunu ortadan kaldırdım. Ben bu konudaüzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Yoksa törene katılmamak, protestoetmek, boykot etmek gibi bir durum yok. Böyle bir anlam yüklenmesini de doğrubulmuyorum. Bu kurumlar hepimizin. Kimsenin şahsi yeri değil, malı değil. Biztemsil görevini yerine getiriyoruz sadece ama temsil ettiğim makamın, kurumunonurunu, saygınlığını korumak da benim görevim, sorumluluğum."

Başkan Kılıç'ın sözleri üzerine Yargıtay'ı savunmak zorunda olmadığını,yapılan çalışmaların somut olarak ortada olduğunu söyleyen Gerçeker, 2005 ile2010 yılında çıkan iş sayısı kıyaslandığında, aynı kadro, aynı personelle yapılanişin 500 binden 800 bine çıktığının görüleceğini belirtti. Gerçeker, "Bu,söylenen sözlerin ne kadar doğru olmadığını gösteren en güzel gösterge" dedi."Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile anlaşarak törene gitmediler"şeklinde yorumlar yapıldığını da hatırlatan Gereçeker, böyle bir durumun da sözkonusu olmadığını söyledi.Hasan Gereçeker, "Bunun protestoyla, boykotla ilgisi yok. Benim kimseyle küsmek, darılmak gibi bir huyum yok. Tamamen kurumsal bir çaba içindeyiz. O kadar sıkıntımız var. Bugün yeni dairelerle, yeni binayı bitirmek için uğraşıyoruz.Arkadaşlarımız sürekli kontrol ediyor. Ben devamlı kontrol ediyorum. Ama elimizden gelen bu, olanaklarımız bu. Ankara dışından gelen yeni üyelerin lojman sorununu da halletmeye çalışıyoruz. Ama bunlar hep zaman istiyor" diye konuştu.

aa



Bu haber 1,340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs