En Sıcak Konular

Suudi Arabistan'da "uluslararası" 23 Nisan kutlaması

23 Nisan 2011 19:34 tsi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Uluslararası Türk Okulu'nda uluslararası bir katılımla kutlandı. Riyad'da bulunan Ar Risalah Okulu, Al- Rowad Okulu, Eritre Okulu, Manarat Okulu, Sri Lanka Okulu, Hindis

Kutlama programına Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, eşi Pınar Gün, Müsteşar Yavuz Evirgen, Eğitim Müşaviri Hamza Şahin, Askeri Ataşe Kerim Acar ve diğer elçilik personeli ile Riyad'daki Türkî Cumhuriyetlerin elçiliklerinden yetkililer, misafir yabancı okul temsilcileri katıldı. Ayrıca Riyad'da yaşayan yaklaşık bin Türk vatandaşı da kutlamaları izledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Eğitim Müşaviri Şahin ve Büyükelçi Gün ile teşekkür konuşmasını yapan Müsteşar Evirgen tüm katılımcılara Türkçe ve İngilizce olarak teşekkür etti. Program içeriğinde şiirler, anasınıfları gösterileri, müzik dinletileri, misafir okul sunumları, öğrenci grupları gösterileri ile halkoyunları gösterileri yapıldı.

Riyad Uluslararası Türk Okulu öğrencileri kuzeyden güneye doğudan batıya yurdumuzun folklor zenginliklerini sergiledi. Yabancı okulların milli kıyafetleriyle yapmış oldukları gösteriler büyük ilgi topladı. Öğrenci velileri gösteriye çıkan çocuklarını görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Eğitim Müşaviri Hamza Şahin Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Şu ana kadar hep uluslararası düzeyde kutlamaya çalıştık ama bu kadar geniş katılım ilk defa oldu." dedi. Büyükelçi ve eşinin yanı sıra okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür eden Şahin sözlerine şöyle devam etti: " Hepimiz gerçekten bir yönümüzle çocuk kalabilsek bu dünya daha yaşanılır olur, daha mutlu olur diye düşünüyorum."

23 Nisan'ı Riyad'da bu yıl daha bir coşkuyla kutladıklarını söyleyen okul müdürü Abdullah Eravcı ise katılımın gayet güzel olduğunu söyleyerek katılımcı okulların yetkililerine teşekkür etti.

Müdür Yardımcısı Ekrem Yörüsün de "Dört yıldan beri bu komisyonun başkanlığını yapıyorum. Dört yıldan beri yabancı okulları davet ettik. Fakat en fazla katılım bu yıl oldu. Yabancı okulların bizzat ziyaret edilerek programa davet edildi. Bu sene aramıza yeni katılan Eritre, Sri Lanka gibi ülke okulları vardı." dedi.

Programdan sonra tüm katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

(CİHAN)



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,817 µs