En Sıcak Konular

BDP'ye mesaj Mehmet Akif'ten

23 Nisan 2011 17:16 tsi
BDP'ye mesaj Mehmet Akif'ten "Milletler topla tüfekle, zırh ile ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatine düştüğünde yıkılır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan konuşmasında, CHP ve MHP'yi Ergenekon ile eleştirdi. Erdoğan, "Milli iradeye yönelik müdahaleler kadar milli egemenliği vesayet altına almak, vesayet altında tutmak, milli iradeyi hukuk dışı örgütlenmelere havale etmek, 23 Nisan ruhuna ve cumhuriyet ideallerine aykırıdır." dedi. Başbakan Erdoğan, BDP'yi ise Mehmet Akif'in sözleri ile eleştirdi.

TBMM'nin 91. kuruluş yılı dönümü kapsamında özel gündemle toplanan Genel Kurul'da konuşan Başbakan, Mehmet Akif'ten, alıntı yaparak, "Kürdistan meselesi düşman parmağı ile çıkarılmış meselelerdir. Artık kime hizmet ettiğinizi, kimin hesabınıza birbirinizin gırtlağınıza sarıldığınızı anlamak zamanı gelmiştir." diye konuştu. BDP'ye yüklenen Erdoğan'ın, "Terör meselesi bu ülkenin topyekun meselesidir. Zira ölen gençler bizim gençlerimizdir. Şehit olan güvenlik güçleri bizzat bu ülkenin evlatlarıdır." ifadesini kullanması dikkat çekti.

CHP VE MHP'YE SİLİVRİ GÖNDERMESİ

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, isim vermeden Ergenekon soruşturmasına gönderme yapan Başbakan Erdoğan, Meclis'in milleti ilgilendiren her konuda tek karar mercii olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Meclisin iradesi üzerinde hiçbir güç ve irade yoktur" derken, "Millet iradesine güvensizlik bizatihi millete ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir. Bugün net olarak görülmektedir ki yakın tarihimizde milli iradeye yönelik müdahaleler millete ve cumhuriyetimize hiçbir fayda sağlamamış tam tersine ülkeye çok ağır bedeller ödetmiştir. Milli iradeye yönelik müdahaleler kadar milli egemenliği vesayet altına almak, vesayet altında tutmak milli iradeyi hukuk dışı örgütlenmelere havale etmek de aynı şekilde 23 Nisan ruhuna ve cumhuriyet ideallerine aykırıdır." eklinde konuştu.

BDP'YE AKİF HATIRLATMASI

Erdoğan, konuşmasında, üstü kapalı olarak BDP'yi eleştirdi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, İstiklal şairi Mehmet Akif'in, Kastamonu'da Nasrullah Camii'nde yaptığı konuşmadan alıntı yaparak, şunları söyledi:

"Milletler topla tüfekle, zırh ile ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatine düştüğünde yıkılır. Düşmanlarımızın bugün bizden istediği ne filan vilayet ne filan sancaktır. Doğrudan doğruya başımızdır, devletimizdir. Ey cemaat gözünüzü açınız. İbret alınız. Bizim senelerden beri kanımızı, iliğimizi kurutan dahili meseleler yok mu? Havran meselesi, Şam meselesi, Yemen meselesi, Kürdistan meselesi, Arnavutluk meselesi... Hepsi düşman parmağı ile çıkarılmış meselelerdir. Artık kime hizmet ettiğinizi, kimin hesabınıza birbirinizin gırtlağınıza sarıldığınızı anlamak zamanı gelmiştir. Allah rızası için olsun aklımızı başımıza toplayalım."

"ÖLEN GENÇLER BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR"

Akif'in, dikkatleri çektiği bu konunun, bugün de güncelliğini koruduğunu söyleyen Erdoğan, 74 milyonun kardeşliğini popülizme, şahsi çıkarlara alet etmenin bizzat millete ve ülkeye haksızlık olduğunu ifade etti.

"Öyle meseleler vardır ki iktidar hırsıyla seçimde oy almak hırsıyla çıkar sağlamak gayesiyle tahrik edilemez." diyen Başbakan Erdoğan, "Terör meselesi bu ülkenin topyekun meselesidir. Zira ölen gençler bizim gençlerimizdir. Şehit olan güvenlik güçleri bizzat bu ülkenin evlatlarıdır. Terörün hiçbir sonuç getirmeyeceği bilindiği halde sırf silah tüccarlarını zengin etmek, istismar etmek, istismarcıları memnun etmek gayesiyle sürdürülmesi kandan ve göz yaşından beslenen insanlık dışı bir anlayışın ürünüdür. Aynı şekilde belli bölgelerin hissiyatını istismar yoluyla buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır. Tahriklerle, kışkırtmayla, hakaretlerle, öfkenin, nefretin, ayrımcılığın dilini kullanarak seçmen iradesini istedikleri gibi yönlendireceklerini zannedenler büyük yanılgının içindedir. Küçük siyasi hesaplar peşinde, Türkiye'nin kardeşliğini bozma gayreti içine girenler er geç kaybetmeye mahkumdur." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşması, AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs