En Sıcak Konular

'Sinsi arayışlara şahit oluyoruz'

23 Nisan 2011 16:05 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, egemenliğin temsil yeri olan Meclisi etkisizleştirecek, gücünü zayıflatacak, yalnızca sembolik bir yer haline getirebilecek sinsi arayışlara şahit olunduğunu söyledi.

Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının 91. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurulda yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının ve milli mücadelenin hukuki ve siyasi merkezi haline gelmesinin; dönemin en önemli stratejik hamlelerinden birisi olduğunu söyledi.

Fes ve kalpak giyen, sarık takan, mahalli giysileriyle ilk Meclis'teki zenginliği tamamlayan herkesin, millet iradesinin işgalcilere karşı direnişinin sembolü olduğunu belirten Bahçeli, ''Kendi gücünün üzerinde hiçbir kesimi, odağı ve kuvveti görmeyen milletimiz her zaman ilham kaynağımız olacak asil bir duruş sergilemiştir'' dedi.

Bahçeli, ''Millet nam ve hesabına bütün yetki ve iktidarı uhdesinde toplayan Meclisimizin açılmasıyla birlikte; alınacak her kararın, icra edilecek her planın meşruiyetine ne kadar önem ve öncelik verildiği böylelikle ispat edilmiştir'' şeklinde konuştu. Bahçeli, şunları kaydetti:

''Aziz vatanımızın, dönemin ateşle çevrili olağanüstü ve tehlikeli ortamına rağmen, kurucu kahramanlar her uygulamanın ve hareketin millet iradesiyle belirlenen kurallara dayanmasını benimsemişler, bundan da asla ödün vermemişlerdir. Nitekim, kutlu Meclisimiz, milletimizden aldığı görev ve yetkilerin sorumluluğunu her zaman üstün bir vakarla taşımış ve dünyada eşine çok az rastlanan bir bağımsızlık mücadelesinin karar ve hareket merkezi olmuştur. Bu itibarla, bir tarafta vatan topraklarını işgal eden gözü dönmüş ve işgalci yabancı mihrakların haddi bildirilmiştir, öte tarafta ihanetin kirli çamuruna batmış olan içerideki uzantılara diz çöktürülmüştür.

Bu kirli işbirliği Türk milletinin kudret ve kuvveti karşısında çaresiz kalmış ve cüretlerinin bedelini hak ettikleri bir şekilde Ödemişlerdir. Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan egemenlik, TBMM ile birlikte somutlaşmış, derin anlam kazanmış ve Cumhuriyet'in ilanına götüren şartların en başta gelen hazırlayıcı unsuru olmuştur.''

-''MENFAATLERİN ZORUNLULUĞU OLARAK AÇILMADI''-

İlk Meclisin, ''milletin kendi mukadderatına sahip çıkmasının ve buna hiçbir elin ve emelin uzanamayacağının'' ifadesi olduğunu dile getiren Bahçeli, ''Cumhuriyeti hala içine sindirememiş, millet gerçeğini anlayamamış ve birlikte yaşama ülküsünün vazgeçilmezliğini özümseyememiş zavallılar için TBMM'nin kuruluşunda birçok nasihatler vardır'' diye konuştu.

TBMM'nin ''Ayrılmak için bir araya gelenlerin dönemsel ve anlık ittifakıyla hayata geçmediğini, farklılıklara dayalı bir millet yapısının oluşması için kurulmadığını, menfaatlerin zorunluluğu olarak açılmadığını, batılı güçlerin planlarını ve heveslerini karşılamak için var olmadığını, millet egemenliğinin sulandırılması ve etnik kimliklerin demokrasi eliyle teşvik edilmesi için ise hiç ortaya çıkmadığını'' belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Meclisimiz, Türk milletini yükseltmek ve yüceltmek amacıyla vatanın her yöresinden, milletimizin her kesiminden aziz temsilcilerini kutlu bağrında buluşturmuştur. Yedi düvelin karşısına Ulus'tan çekilen milli sur; aşılmaz ve yıkılmaz bir millet kalesi olmuştur. Elbette ilk Meclis'te değişik görüşlere ve yaklaşımlara tesadüf edilmiştir. Etnik kökeni, dili, dini, mezhebi ve yöresi ne olursa olsun; millet emanetini alarak Meclis'e gelen ecdadımız aynı rüyaya dalmış, aynı hayalleri görmüş ve hedefine kilitlenen bir ok gibi aynı aydınlık geleceğe odaklanmıştır.

Dönemin Meclis üyelerinin her birinin geldikleri toplumsal tabaka, kültür düzeyi, dünyaya bakışları, hatta savundukları siyasi düşünceler bile özünde aynı değildir. Milli mücadele kahramanları arasında dahi fikir ve değerlendirmelerde çeşitlilik her ortamda kendisini göstermiştir.

Ancak mesele vatan mücadelesi olunca görüş ayrılıkları esasa nüfuz edememiş, tam bir birlik ruhu içinde millet ve devlet bekasına sahip çıkmak için Anadolu'ya buradan ses verilmiştir. Meclis içindeki gruplar daha çok benimsenecek yol ve yöntem itibariyle birbirlerinden ayrı düşmüş, ancak bu hiçbir zaman ihtilafa ve çatışmaya dönüşmemiştir. Ankara'ya gelmenin ölüm demek olduğu bir dönemde, burada toplanan kahramanlar hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış ve Türk milletinin sesi, nefesi ve demir yumruğu olmuşlardır.''

-''TÖKEZLEDİLER, SENDELEDİLER, YERE SERİLDİLER''-

Ulus'la Kocatepe arasına kurulan manevi köprünün, Türk milletini özgürlüğüne kavuşturduğunu ''ya istiklal ya ölüm'' seslenişiyle emperyalistlere meydan okuduğunu ifade eden Bahçeli, ''Vatan toprakları üzerinde asırlık hevesleri olanlar; Türk milletinin çığlığıyla tökezlemişler, sendelemişler, yere serilmişler ve İzmir'de denizin dibini boylamışlardır'' dedi.

A.A.



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs