En Sıcak Konular

Askeri birliğe saldırı

23 Nisan 2011 16:05 tsi
Askeri birliğe saldırı Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığından yetkili bir kaynak dün öğleden sonra, aralarında silahlı kişilerin bulunduğu bir grubun Dera kenti yakınlarında bulunan İzra askeri bölgesine saldırdığını duyurdu.

Yetkili kaynak, Suriye haber ajansı SANA'da yer alan açıklamasında çıkan çatışmada aralarında askerlerin bulunduğu 8 kişinin öldü 28 kişinin de yaralandığını belirtti.

Suriye'nin Dera kentindeki İzra askeri birliğin saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Suriyeli bir yetkilinin yaptığı açıklamada bir grubun motosiklet ve arabalarla şehir merkezine yöneldiklerini ve İzra Askeri Bölge Müdürlüğü koruma görevlilerine taş ve silahlarla saldırdıklarını aktardı.

Yetkili kaynak açıklamasında orduya bağlı askerlerin kendilerine ateş eden maskeli gruba karşılık vermesi sonucu grubun kaçmaya çalışırken gruba ait araçların sonunda bulunan sivil bir araçtan yayılım ateşi açmaya devam ettiğini aktardı.

Açıklamada yaşanan çatışmada askerlerden ve silahlı grup üyelerinden olmak üzere toplam 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve 28 kişinin yaralandığı ifade edildi. Ölenlerin kaçının asker olduğu konusunda bir bilgi verilmedi.

Suriyeli kaynak iki motosikletli grubun El Harek bölgesinden Mleyha El Garbiya ve El Harek bölgeleri arasında bulunan askeri kontrol noktasına da askeri kontrol noktasına saldırdığını belirtti.

Her iki grup üyelerinin ellerinde bıçak, sopa ve molotof şişeleri taşıdığına ifade eden yetkili grupların askeri kontrol noktasına saldırdığını ve askerlerin gruba karşılık vererek havaya uyarı ateşi açması sonucu grubun Harek bölgesine doğru kaçarak dağıldığını ifade etti.

Öte yandan Şam Çevre Kenti Muaddamiye semtinde ise silahlı bir grubun askeri bir noktaya saldırması ardından askerlerin hızla bir şekilde karşılık vermesi sonucu yaralananların olduğu ifade edildi. Yaralı sayısı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

Yapılan açıklamada vatandaşları koruyan silahlı kuvvetlere yönelik bütün saldırılara karşılık verileceği uyarısı yapılarak bu saldırıları yapan herkesin yakalanarak adaletin karşısına çıkarılıp hak ettikleri cezaları almak üzere yargıya teslim edileceği vurguladı.



Bu haber 1,474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,347 µs